Balıkesir Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) misafiri olarak Balıkesir’e gelen 21 kişilik heyet aileleriyle birlikte ağırlandı.
MİSAFİRLERİNİ EVLERİNDE AĞIRLADILAR
Venezuellalı işadamları Organize Sanayi Bölgesi'nde Ocaktan Demir Sanayi ve Dileksan Kağıtçılık firmalarını ziyaret etti. İş görüşmelerinde bulundu.
Venezuella'da ferforje ve demir çelik ürünlerinin çok kullanıldığını Türkiye'den ferforje ve bilye alınabileceğini bildirdi. Venzuella'da halen marketlerde naylon poşet kullanıldığını, kutu kullanımına yeni geçilmeye başlandığını belirtti.
Heyete yeni sanayi ve ağır sanayi bölgesi gezdirildikten sonra Balıkesir Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği binasında bir araya gelen ekibe GESİAD'ın faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Fikir alışverişinde bulunuldu. GESİAD'dan ayrılan heyet Balıkesir’in tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti. Venezuella'dan heyet akşam ise GESİAD Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kendi evlerinde misafir edildi.
TEMEL: GESİAD KENDİSİNİ KANITLAMIŞTIR
GESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mümin Temel, "Yüksek ahlak standartlarına sahip, mükemmeli arayan işadamlarını bir araya getirmek gibi amaçlarla kurulan derneğimiz, düzenlenen seminerler, yurtiçi geziler, yurtdışı geziler, iş forumları, ticaret köprüleri, üyeler arası tanışma programları gibi aktivitelerle 6 yılda kendisini Balıkesir işadamlarına kanıtlamıştır. Balıkesir'deki işadamlarının yurt dışına açılmalarında öncü olmak için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Bu ay Fas'a iş heyeti gezisi düzenledik. Hafta sonunda ise Sudanlı işadamlarıyla iş görüşmeleri yaptık. Bugün ise siz kıymetli Venezuellalı dostlarımızı misafir etmekteyiz. Umuyorum ki bu çabalarımızla GESİAD sayesinde Venezuella ile Türkiye arasında bir ticaret köprüsü kurulmasına vesile oluruz" dedi.
BALIKESİR KÖPRÜ OLDU
Venezuellalı işadamları heyetinin başkanı olarak Balıkesir’e gelen Venezuella-Türkiye İşadamları Dostluk Derneği Başkanı Yunus Akyüz ise, gerçekleşen ziyaretin çok olumlu geçtiğini söyledi.
Venezuellalı  işadamlarının yeni atılımlara girmek istediklerini dile getiren Akyüz, "Balıkesirli işadamlarının daveti üzerine geldik. Balıkesir artık Venezuella ile Türkiye arasında ticari ve dostluk köprüsü kurdu. Üç yıldır Balıkesirli işadamlarıyla çok iyi temaslar sağladık. Venezuella'da ise bu çalışmalarımız devam edecek. Balıkesirli işadamlarımız Venezuellalı işadamlarıyla iyi ilişkiler kuracakları kanaatindeyim.
"BİR DEPO BENZİN 3 EURO"
Venezuella'da benzin ucuz, bir aracın deposu üç euro yakıtla doluyor. Ama sanayi yok denecek kadar az, gecekondu tarzında evlerin sayısı bihayli fazla ama iş merkezlerinin sayısı da çok fazla. Venezuella Balıkesirli işadamlarımız için yeni fırsatlar ülkesi olacaktır" diye konuştu.
ROMERO: ÖNEMLİ OLAN DOSTLUK
Venezuellalı  işadamları adına konuşan Eduardo Romero Balıkesir’i  çok beğendiklerini söyledi.
İlk kez geldikleri Türkiye'yi ve Balıkesir’i beklediklerinden daha gelişmiş bulduklarını dile getiren işadamları, insanlarında sıcakkanlı olduğunu ve kendilerine gösterilen ilgiden dolayı son derece memnun olduklarını dile getirdi.
"İş her zaman yapılır, önemli olan dostluklar kurmaktır. Bizde Balıkesir'de çok iyi dostluklar kurduğumuz kanaatindeyim. Venezuella olarak Türkiye’yi çok önemsiyoruz. Fakat iki ülke arasındaki ticaret hacmi oldukça düşük" dedi.
İki ülke arasındaki ticareti artırmak istediklerini belirten Romero son olarak Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın işadamları heyetiyle yaptığı ziyaretten sonra iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin daha çok ivme kazandığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Venezuella'ya yapacağı ziyaretle ikili ilişkilerin ivme kazanacağını kaydetti.
TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKE
Türkiye'nin geçen yıl yaşanan finansal krizi hissetmeden atlattığına da işaret eden Romero bunu Türkiye’nin büyük bir ülke olmasına bağlayarak şunları söyledi:
"Aslında sadece Venezuella ve Türkiye birbiriyle alışveriş yapacak diye düşünmemeliyiz. Birleşip üçüncü bir ülkeye ticaret yapabiliriz. Türk iş dünyası da Venezuella ’yı kullanarak çok iyi bir pazara sahip olan Güney Amerika’ya girebilir" dedi.
Editör: Haber Merkezi