Otomotiv ve havacılık firmalarına parça üreten Alman devi PD Grup, Balıkesir OSB’de 100 milyon Euro’luk yatırımla üretim tesisi kuracak. Airbus uçaklarının camları, Mercedes, BMW gibi otomotiv devlerinin yedek parçaları Balıkesir’de üretilecek


HOLLANDA'DAN SONRA ALMANYA
Bü­yük­şe­hir ve iş dün­ya­sı­nın hiz­met ker­va­nı ise ön­le­ri­ne çı­ka­rıl­ma­ya ça­lı­şı­lan algı en­gel­le­ri­ne al­dır­ma­dan ça­lış­ma­ya devam edi­yor. Geç­ti­ği­miz haf­ta­lar­da Hol­lan­da’da mil­yar do­lar­lık Port Of Rot­ter­dam pro­je­si için Eko­no­mi Ba­ka­nı Mus­ta­fa Eli­taş ile bir­lik­te te­mas­lar­da bu­lu­nan Uğur ve ekibi, haf­ta­so­nu­nu da Al­man­ya’da ge­çir­di.
PD GROUP BALIKESİR'E 100 MİLYON AVRO İLE GELİYOR
Geç­ti­ği­miz gün­ler­de İsmail Uğur’un da­ve­tiy­le Ba­lı­ke­sir’e gelip OSB’yi in­ce­le­yen Alman devi PD Grup bu kez Baş­kan Edip Uğur, Ka­re­si Be­le­di­ye Baş­ka­nı Yücel Yıl­maz, BSO Baş­ka­nı İsmail Uğur ve BTO Baş­ka­nı Fahri Er­miş­le­r’i Al­man­ya’daki fab­ri­ka­sın­da ağır­la­dı. Or­ga­ni­ze Sa­na­yi Böl­ge­si’ne 100 mil­yon Euro’luk ya­tı­rım yolda.
15 BİN KİŞİYE İSTİHDAM ALANI YARATILACAK
Ya­pı­la­cak ya­tı­rım­lar­la Ba­lı­ke­sir OSB’yi bir fiber glas ve kom­po­zit kü­me­len­me böl­ge­si ha­line ge­tir­me­yi amaç­la­dık­la­rı­nı be­lir­ten BSO Baş­ka­nı İsmail Uğur “PD Group firmasını Balıkesir'e kazandırmanın sevincini yaşıyoruz.  Balıkesir için çalışmaya değer. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Kü­me­len­me ya­tı­rım­la­rı bit­ti­ğin­de yak­la­şık 15 bin ki­şi­lik is­tih­dam ola­na­ğı sağ­la­na­cak. Ba­lı­ke­sir yerli oto­mo­bil üre­ti­mi için daha da uygun hale ge­lecek” mesajını paylaştı.
MERCEDES ve AIRBUS PARÇLARI BALIKESİR'DE ÜRETİLECEK
"Balıkesir için çalışmaya değer" ifadesini kullanan Uğur, iş dünyası ve sanayiciler olarak, ülkemize ve bölgemize gelecek her türlü yatırımın hizmetkarı olacağız'dedi. 
Balıkesir Organize Sanayi'ni bir fiberglas ve kompozit kümelenme bölgesi haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Sanayi Odası Başkanı Uğur, "Airbus uçaklarının camlarının ve Mercedes / BMW gibi otomotiv devlerinin yedek parçalarının Balıkesir'de üretilecek olması bizler için ayrı bir gurur kaynağı olacaktır"  dedi.
Kümelenme yatırımları bittiğinde, yaklaşık 15.000 kişilik istihdam sağlanacağını beklediklerinin altını çizen Uğur,bu gelişmelerle birlikte Balıkesir'in yerli otomobil üretimi için daha da uygun hale geleceğini ifade etti.
Başkan Uğur, grubun Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak yatırımın yanında çöp yakma ve biogaz alanında yatırım için de arazi incelemesi yapmak üzere Balıkesir'e geleceğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi