Dünya Gıda Günü dolayısıyla TURYAĞ, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından FAO Madalyası`na layık görüldü. 

Türkiye ekonomisine katkıları, yeni yatırım projeleri ve marka yaratma hedefleri ile sağladığı istihdam sebebiyle ödüle değer bulunmaktan TURYAĞ olarak mutluluk duyduklarını belirten Edip Uğur `Çabalarımızın takdir edilmesi bizler için gurur ve mutluluk kaynağı oldu. Daha yüksek hedeflerle ekonomimize katkıda bulunmayı sürdüreceğiz ` dedi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından  yapılan değerlendirmede madalyaya lâyık görülen kuruluşların ödülleri  İstanbul ‘daki Cevahir Kongre Merkezi’nde 18 Ekim Salı günü saat 10.00’da düzenlenecek törenle verilecek.

***

TURYAĞ

1916`da İzmir in Turan semtinde küçük bir yağhane olarak kurulan Turyağ, savaş yıllarında ordunun bitkisel yağ ihtiyacının tamamını karşıladı. 1916 yılından günümüze yerli ve yabancı birçok yatırımcı tarafından yönetilen Turyağ, 2007 yılında bugünkü yönetimi tarafından satınalındı. 

2008 yılında İstanbul Sanayi Odası 500 Büyük Firma Sıralamasında, En Hızlı Büyüyen firma seçilerek sıralamada 183. Oldu.

Hertürlü Bitkisel Yağ üretimi yapan Turyağ, Yayla Kahvaltılık Margarin, Turyağ Pastacılık ve Endüstriyel Yağları ve UFA Yemeklik Margarin üretimi yapmaktadır.

Yıllık 110.000 ton Yağlı Tohum Kırma ve 125.000 ton Bitkisel Yağ üretimi ile Türkiye'nin önde gelen bitkisel yağ üreticilerindendir.

TURYAĞ,  2010 yılı İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında   220. sırada yer almıştır

Editör: Haber Merkezi