Balıkesir'in yıllardır ihtiyaç duyduğu yatırımlar Vali Yılmaz Arslan'ın önderliğinde hızla tamamlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda yenileme ve kapasite artırımı tamamlanan Atatürk Stadyumu'nun kapalı tribünü çatı yenileme çalışması, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı ve 1. Organize Sanayi Bölgesi iç ulaşım yol yapım çalışmalarıyla Gökköy Lojistik Köy inşaatı Vali Arslan tarafından incelendi.

15 AĞUSTOS'A KADAR BİTECEK

İlk olarak Atatürk Stadyumu Kapalı Tribün çatı yenileme çalışması incelemesi ile başlayan Vali Yılmaz Arslan, Atatürk Stadyumu'nda Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak ve müteahhit firma yetkililerinden inşaat hakkında bilgi aldı. 3 Haziran tarihinde eski çatının sökülmesi ile başlayan çalışmaların 15 Ağustos tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. Vali Arslan, yeni skor bordunda sezon açılmadan monte edilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak’a talimat verdi.

HASTANE OLSUN İSTEĞİ

Atatürk Stadyumundaki incelemelerinin ardından 8 bin metrekaresi kapalı toplam 16 bin 364 metrekarelik alanda inşaatı devam eden 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) inşaatını inceleyen Vali Yılmaz Arslan, ADSM Başhekimi Zekai Kagaoğlu’ndan inşaat hakkında bilgi aldı. 31 Aralık tarihinde bitirilmesi planlanan ve 4 milyon 880 bin lira bedelle ihalesi yapılan ADSM'nin Balıkesir ve ilçeleri için büyük önem taşıdığını belirten Başhekim Kafaoğlu, ADSM’nin hastane sınıfına alınmasının Balıkesir için daha yararlı olacağını, Balıkesirlilerin diğer illere gitmek zorunda kalmayacağını belirtmesi üzerine Vali Arslan, konu hakkında gerekli çalışmayı yapacağını dile getirdi.

OSB VE LOJİSTİK KÖY'DE İNCELEME

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İnşaatındaki incelemelerinin ardından Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) geçen Vali, OSB Müdürü Gökmen Zeytun’dan yol yapım çalışmaları, trafo merkezi inşaatıyla arıtma tesisi inşaatı hakkında bilgi aldı.

Son olarak TCDD Gökköy Lojistik Köy inşaatını inceleyen Yılmaz Arslan, yüklenici firma olan Alfen İnşaat yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

2013 yılının Haziran ayında tamamlanması planlanan Lojistik Köy inşaatının Balıkesirliler tarafından uzun yıllardır beklenen bir yatırım olduğunu belirten Vali, inşaatın daha kısa sürede tamamlanmasını istedi. İnşaatı en kısa zamanda tamamlamayı amaçladıklarını belirten Alfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Elbey, Lojistik Köy inşaatının daha kısa sürede bitirilmesi konusunda gereken bütün çabayı gösterme sözü verdi.

Vali Yılmaz Arslan, Lojistik Köy inşaatında ihtiyaç duyulan suyun OSB su şebekesinden giderilmesi konusunda OSB Müdürü Gökmez Zeytun ile Lojistik Köy sınırlarında kalacak olan Gökköy yolunda gerekli çalışmaların yapılması konusunda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz’e talimat verdi.

Editör: Haber Merkezi