Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Başkanı Rona Yırcalı, uzun yıllardır İcra Kurulu başkanlığını başarıyla yürüttüğü  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi.
Balıkesir'in 'Anadolu Bey'i olarak bilinen Yırcalı'nın DEİK'teki görevine yeniden seçilmesi ilimiz ekonomisinin uluslararası alandaki tanıtımı ve girişimcilerimizin yeni iş kapısına ulaşabilmeleri açısından da sevinçle karşılandı. Yırcalı, aynı zamanda Dünya Odalar Federasyonu başkanlığını  yürütüyor. 

DEİK'İN YIILDIZI YIRCALI DÖNEMİNDE PARLADI
Türkiye'nin yabancı ülkeler ve uluslararası topluluklarla olan ekonomik, ticari, sınai ve Mali ilişkilerini izlemek ve geliştirmek üzere TOBB tarafından kurulan işdünyasının çatı kuruluşu DEİK'in genel kurulu gerçekleştirildi.
DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, genel kurulda yaptığı konuşmada, 2010 yılında gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında, DEİK'in 86 iş konseyine sahip olduğunu ve en büyük 100 Türk şirketinden yüzde 63'ünün, en büyük 100 ihracatçı şirketten 71'inin, en büyük 33 uluslararası müteahhitlik şirketinin 28'inin, en büyük 15 yurt dışı yatırımcının 14'ünün DEİK üyesi olduğunu kaydetti.

6 İL'E DAHA KOBİ OKULU AÇILACAK
2010'da 733 etkinlik yaptıklarını söyleyen Yırcalı, 85 farklı ülkeden 2 bin 500'e yakın Türk girişimci ve profesyonelin Dünya-Türk İş Konseyi'ne üye haline geldiğini aktardı.
Önümüzdeki dönem hedeflerine de değinen Yırcalı, iş konseyi sayısını 100'e, 55 odada mevcut temsilciliği 100 odaya çıkarmayı, bugüne kadar 6 şehirde gerçekleştirilen KOBİ İhracat Okulunu 8 şehirde daha uygulamayı planladıklarını kaydetti.
Yırcalı, ayrıca DEİK İhale ve Satın Alma Platformunun kurulduğunu ve bu platform üzerinden her gün 35 ülkeden, 20 sektörden 200 ihale duyurusunun DEİK üyeleriyle paylaşıldığını ve Rusça web sitesinin yayına başladığını anlattı.


Rona Yırcalı, ''Biz kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle bölgesel ve küresel düzlemde ekonomik ve siyasi gelişmelere yön verebilecek; makroekonomik istikrarı yakalamış; küresel rekabet gücüne, lider girişimcilere ve markalara sahip; yüksek teknoloji üretebilen ve yenilikçi; dünya ticaretinde önemli pay sahibi; dünyanın önemli yatırım, finans ve Ar-Ge merkezlerinden biri olan ve her alanda çağdaş standartları uygulayan AB üyesi bir Türkiye'yi hedefleyerek bu çalışmalarımızı yapıyoruz'' diye konuştu.


DEİK’in yeni YÖNETİMİNDE KİMLER VAR?
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu’nda yeni yönetim kurulu belirlendi.
Yeni yönetim kuruluna Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kontenjanından Murat Ülker, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) kontenjanından Tayfun Bayazıt, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kontenjanından Ömer Cihad Vardan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) kontenjanından Ahmet Akbalık girdi.
Yönetim kurulundaki diğer isimler M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Rona Yırcalı, Başaran Ulusoy, Erdan Eren, Korhan Kurdoğlu, Mehmet Habbab, Selim Egeli, Tuğrul Erkin, Zeynel Abidin Erdem, Zeynep Bodur Okyay, Ayhan Zeytinoğlu, Bendevi Palandöken, Cem Kozlu, Halim Mete, Hasan Ali Kilci, Hüseyin Özdilek, İbrahim Çağlar, Mustafa Boydak, Şaban Baş, Şerafettin Aşut, Ferit Şahenk ve Ufuk Yılmaz oldu.

Editör: Haber Merkezi