Balıkesir'de, Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü görevlilerince yavru iken bulunarak Belediye Hayvan Barınağı'na teslim edilen 3 Atmaca, 3 aylık bakımın ardından doğaya salındı.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, belediyeye ait Ovaköy’de ki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde incelemelerde bulundu, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından ormanda yavruyken bulunup teslim edilen 3’er aylık 3 atmacayı doğaya saldı. Belediye Başkanı Belediye Başkanı İsmail Ok, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde bakılan köpekler ve kedileri sevdi, vatandaşlara ‘Sokak hayvanları için bir evlerinizin önüne kap su da siz koyun’ çağrısı yaptı.

Başkan Ok, “Burada şu anda 95 köpek ve 30 kedi bakılıyor. Bu hayvanlarımızın burada rehabilite ve tedavileri yapıldıktan sonra kanun gereği hangi bölgeden alındıysa o bölgeye bırakıyoruz. Bu yıl belediye olarak başlattığımız kampanya ile ‘Bulunduğunuz bölgelere hayvanlar için bir kap su’ çağrısı başlatmıştık. Sevinerek söylüyorum ki vatandaşlarımız bu çağrımıza büyük ilgi gösterdi. 5 litrelik pet şişeleri keserek içlerine pırıl pırıl suları koyarak hayvanlarımıza sunuyorlar. Bu sıcaklarda su bulmakta güçlük çeken hayvanlarımıza destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

3 ATMACAYI DOĞAYA SALDI

Başkan Ok, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde bakılan köpek ve kedileri sevdi, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 40 günlük yavru iken bırakılan 3’er aylık 3 atmacayı da doğaya bıraktı. Başkan Ok, 2010 yılında Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde bakılan ve kısırlaştırılan 740 köpek ve kediden 223’ünün sahiplendirilerek ailelere teslim edildiğini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi