Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Toplum Destekli Polislik Uygulamaları kapsamında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen ve Balıkesir'e birincilik kazandıran 'Karesi Umut Ateşi' projesi 'Hürriyet Hakkımızdır' treninde bulunan isimlere tanıtıldı.
Balıkesir Garında Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Emniyet Müdürü Ömer Aydın tarafından karşılanan trende bulunan Hürriyet Yazarları Ahmet Hakan Coşkun ve Yalçın Bayer'e Atatürk Parkı'nda 'Karesi Umut Ateşi' projesinin tanıtımı yapıldı.
Emniyet Müdürü Ömer Aydın, 2010 yılı Toplum Destekli Polislik uygulamalarında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde yapılan değerlendirmede birinci olduğunu ifade ederek, gerçekleştirilen projeler hakkında detaylı bilgi verdi.
Karesi Umut Ateşi projesinin konusu ve başarısı, Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan Coşkun ve Yalçın Bayer'in dikkatini çekti. Proje kapsamındaki öğrencilerden bazılarını görmek ve tanımak isteyen Coşkun ile Bayer'e öğrenciler Doğuş Çekmeoğlu, Fehmi Çekmeoğlu ve Emre Atay enstrümanlarıyla Atatürk Parkı'nda mini konser verdi.
Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan ve Yalçın Bayer, gerçekleştirilen projelerin meyve vermeye başladığını gördüklerini ve sosyal içerikli çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, başta Vali Yılmaz Arslan’a, Emniyet Müdürü Ömer Aydın'a, emeği ve desteği bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Valimiz Sayın Yılmaz Arslan’ın liderliği ve desteğiyle tüm kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve vatandaşlarımızın desteğiyle personelimizin özverili çalışmaları ile bu ödülü Balıkesir’e hep birlikte kazandırdık” dedi.
Vali Yılmaz Arslan ise, “İnanıyoruz ki bu birincilik ödülü, diğer alanlarda da birincilik kazanmak konusunda bize yol gösterici olacaktır. Güvenlik alanında kazandığımız bu başarıyı ekonomi, spor, sanat ve ulaştırma alanlarında da göstereceğimizi düşünüyorum. Yerel ve yaygın basına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi