Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Ankara’da Basın İlan Kurumu Yönetim kurulu başkanı aynı zamanda Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem’i makamında ziyaret ederek Basın İlan Kurumunun Basın Derneklerine yapmakta olduğu yardımın tüm cemiyetlere yapılması için destek istedi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti başkanı ve TGF Genel Saymanı Ramazan Demir, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Başkan Yardımcısı Yılmaz Karaca, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF yönetim kurulu üyesi İsmail Temiz, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF başkan yardımcısı M. Ali Dim'in katıldığı ziyarette, TGF Genel Başkanı Atilla Sertel bugüne kadar maddi durumları çok iyi olan İstanbul ve Ankara cemiyetlerine Basın İlan kurumunun karından ayrılan payın 80’inin dağıtıldığını anadoluda güç şartlarda mücadele veren cemiyetlerin göz ardı edildiğini BİK’in Basın derneklerine yaptığı yardımın % 50’nin Anaduludaki tüm cemiyetlere kaydırılmasının adaletli bir dağıtım olacağını söyledi.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ertem “Bu sistem 50 yıldır böyle gelmiş, mevcut yönetim kurulu üyeleri olan bizler bu payın %25’inin Basın İlan Kurumunun Şubesi olan illerdeki cemiyetlere verilmesini önerdik. Bu teklifimiz kurulan komisyonca %20’ye indirildi 17 Ağustos’ta yapılacak genel kurulda genel kurul üyeleri karar verecek. Bizde adaletli bir dağıtımdan yanayız, bu bir başlangıçtır, zaman içerisinde adaletli bir dağıtıma kavuşulacağına inanıyorum” dedi

Editör: Haber Merkezi