Kepsut'ta 'Dünya Süt Haftası' çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikleri Kepsut İlçe Tarım Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Süt Üreticileri Birliği ortaklaşa organize etti.

Kepsut Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen törene Kepsut Kaymakamı Serkan Şeker, Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Tarım Müdürü Engin Sancı, İl Tarım Şube Müdürleri Nihat Ağan, Bayram Ali Alanlı, İlçe Tarım Müdürü Erol Ziyadoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aydoğdu, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Celalettin Koç, İl Genel Meclisi Üyesi Barış Kırgöz, Yakup Sarp,Osman Uysal  ile daire amirleri, sivil toplum örgütleri başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Etkinliklere katılan davetlilere süt ve süt ürünleri ikram edildi.

Kaymakam Şeker, öncülüğünde Kepsut pazaryerindeki etkinliğine katılamayan vatandaşlara ve pazar esnafına da süt ve süt ürünleri ikramı yapıldı.
Kaymakam, Belediye Başkanı ve İlçe Tarım Müdürü ile pazarda süt ürünleri dağıtımı yaparken karşılaştığı vatandaşlar ve pazar esnafının dertlerini de dinledi.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Daha sonra etkinlikler çerçevesinde düzenlenen sütlü tatlılar yarışmasında dereceye giren Kepsutlulara ödülleri verildi.
Adalet Çolak, Kremalı Ispanaklı Tatlısıyla birinci, Dilek Üney Etimekli Süt Tatlısıyla ikinci, Seyide Genç ise üçüncü oldu. Dereceye giren Kepsutlu hanımlara ödüllerini Kepsut İlçe Tarım eski Müdürü olan İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Nihat Ağan verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nce etkinlikler kapsamında düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve İl Tarım Müdürü Engin Sancı tarafından verildi.



İl Tarım Müdürü Engin Sancı, İl Tarım Müdürlüğü olarak 'Dünya Süt Günü' çerçevesinde Balıkesir'de yaptıkları etkinlikleri anlattı. Ardından da süt üretiminde bir sorun olmadığını artık sorunun tüketim ve kalitede olduğunu belirtti. Kalitenin ve tüketimin arttırılabilmesi için bu tür etkinliklerle ve yarışmalarla çocukların bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.  > Muzaffer KARAKOYUN
Editör: Haber Merkezi