İlk kulüp yeri Tunalıların karşısındaki eski Mavi Köşe (şimdi Keltepeliler Kahvesi) çay evinin tahta merdivenlerle çıkılan ikinci katıydı.

İlk kulüp başkanı Müdür Bey lakabıyla bilinen Cemal Tez'di.

İlk yöneticiler ise Naci Giray, Fazlı Tuncer (öğretmen) ve İsmet Yörük'tü.

1925 yılından 1935 yılına kadar “İdmanocağı” adı altında kurulu bulunan kulübümüz, o tarihlerde özel ve resmi maçlar düzenledi, civar ilçe ve köyleri ile tümende alay maçları yaptı.

1935 yılında Balıkesir’de lig maçları yapan kulübümüzün adı bu yıllarda “Susurluk Gençlik İdman Yurdu” oldu.

O dönemde imkânlar kısıtlıydı. Mevcut yöneticiler kulübe gelir getirmek amacıyla deve güreşleri, yağlı güreşler düzenliyor, kurdukları müsamere ekibi ile civar ilçelerde çalışmalarını sürdürerek gelir topluyorlardı.

1941 yılında alay ile yapılan futbol maçında kavga çıktı, bu nedenle bir süre müsabakalar oynanamadı. 1942 yılından 1945 yılına kadar da savaş nedeni ile maçlara ara verildi.

1946 yılında kulübümüzün adı Susurluk Gençlik Kulübü oldu, liglere bu isimle katıldı. Kulüp binası da aynı tarihte, Hacı Celal Cem'in (Susurluk Eczanesinin olduğu bina) üst katına taşındı.

Susurluk Gençlik Kulübü'nün sahası o tarihlerde şimdiki Şehir Stadı'nın olduğu yerdi.

Tuğla ocağı olarak çalıştırılmakta olan stat yeri halk tarafından kazma-küreklerle temizlendi, taşlar el arabaları ile atıldı.

1946 yılında kulüp başkanlığına Hayri Cem getirildi.

1956 yılına kadar bir yıllık ara ile 9 yıl bu görevi sürdürdü.

Kimlerle yoktu ki yönetimlerde; İsmet Yörük, Yılmaz Susurluk, Halil Alataş, Sabri Dündar, Salih Zeki Altunbaş, Nuri Eroğlu, Rıfkı Ünder, Hasan Işıkhan, Nihat Algan, Mehmet Doğan, Recep Bölükoğlu, Basri Yolasığmaz, İbrahim Bozoğu, M. Ali Gül, Yusuf Akın, İhsan Çevikkalp

O dönemdeki sporculara da bakalım…

Kaleciler:

Adnan Özbey, Sadettin Duran (Beara Sadettin), Hadi Kural, Şerafettin Serezli.

Oyuncular:

İhsan Ümit, Hakkı Buzcuoğlu, Selahattin İçli (Doktor), Bedii Bey, Muammer Güzel, Salih Zeki Altunbaş, Mehmet Demirbaş, M. Ali Gül, Ahmet Bozoğlu (Borazan köylü), Hasan Serezli (Çengel Hasan), Kemal Sadıç, Fahri Serezli, Hüsnü Altunbaş, Rıfkı Parlakoğlu (Köfteci Rıfkı), Arif Boran (Terzi Arif), Kudret Bölükoğlu, Necati Dal, Nejdet Atay (Şekerci Nejdet), Mustafa Boran, Güngör Çayırcı, İhsan Çevikkalp, Muhsin Zengin (Bacak Muhsin), Rahmi ve Sami Kardeşler, Seyfi Dikbaş (Seyfi Dayı), Nidai ve Hüdai Dağtekin, Mehmet Kula, Yılmaz Akgün, M. Emin Yenioğlu (Miki), Hasan Kale (Gâvur Hasan), Süleyman Altunbaş (Berbat Süleyman), Arap Nuri, Kaptan Nejat, Dursun Cihangir, Kürt Selahattin, Şinasi Çıkrıkçı, Hasan Kök, Hikmet Üstündağ, Mutaf Nejdet, Koti Hakkı...

Susurluk Gençlik Kulübü, 1949 yılında Marmara gurubunda liglere katıldı ve şampiyon oldu.

1954 yılında belediye başkanı Nuri Eroğlu, şimdiki Gençlik Spor Müdürlüğü binasını kulüp binası olarak inşa ettirdi. 500 TL karşılığında alınan yerin inşaatında Şeker Fabrikasından işçi ve malzeme yardımı yapıldı.

1956 yılında Susurluk Gençlik Kulübü binası hizmete girdi, daha sonra Beşeylül Gençlik Kulübü ile ortak lokal olarak kullanıldı, ikinci kat, Nurettin ve Kudret Bölükoğlu kardeşler tarafından sinema salonu olarak düzenlendi.

Ve nihayetinde… 1975 yılında Susurluk Gençlik ile Beşeylül Gençlik Kulüpleri birleşerek Susurlukspor kuruldu.

Görüldüğü gibi...

Susurlukspor sadece bir futbol takımı değil, tarihiyle, sporcularıyla, yöneticileriyle, hepimizin sahip çıkması gereken bu şehrin bir “kültür mirası…”