KALKIŞMA gecesini kamerasıyla saniyesi saniyesine kayıt altına alan meslektaşlarımızdan biri de Kanal 24'ten Eray Durmuş idi.

O gece Kelime-i Şehadet getirerek tankları durduran milletimizin kahramanlığını ölümsüzleştiren habercilerden sadece biriydi Eray.

Şerefli üniformanın içerisindeki şerefsizler, işgal ettikleri tankları insanların üzerine sürerken, F-16'lar alçak uçuş gerçekleştirerek sonic patlamalarına yol açtığında kimileri kaçacak delik ararken o gazetecilik yaptı.

Bazen düşününce bu mesleği yapmak çok zor geliyor insana” diyerek duygularını paylaşan Eray Durmuş, o gece hissettiklerini şöyle anlattı;

★★★

Düşünsenize, ülkenin birlik ve beraberliğine karşı silahlı bir tehdit, bir tehlike var ama siz ne ailenizin ne de sevdiklerinizin yanında olabiliyorsunuz. 

Darbe girişimini engelleyen vatandaşlar gibi sokağa çıkıp tepkinizi de gösteremiyorsunuz. Çünkü; görevinizi yapmanız gerekiyor. Sonra düşününce, belki sevdiklerimizin, ailelerimizin yanında olamadık ama o gece işimizi doğru yaparak sokağa çıkmış insanlar gibi darbeye karşı en etkili mücadelelerden birini verdik. Eğer biz o gece olayları en doğru şekilde insanlara iletmeseydik, korkup gazeteci olarak sokağa çıkıp işimizi yapmaya çalışmasaydık, belki insanların mücadelesi birbirlerine cesaret veremeyecekti 

O gece herkes üzerine düşen görevi çok iyi yaptı.

O gece sokakta birlik olabilmiş insanları gördüm ve o kendi kendime dedim ki;

Ne yaparlarsa yapsınlar; bu insanları, bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez.

O gece anladım ki; 
Alemde şer, Oğuzda er bitmez!

★★★

Devam edeceğim, 15 Temmuz Destanının yazıldığı o gecede neler yaşanıldığını sizlerle paylaşmaya..

Unutturmayın istiyorum o geceyi.

Unutmayın istiyorum o geceye objektifleriyle, kalemleriyle aydınlatan gazetecileri..

★★★

GAZETECİLER İLHAM KAYNAĞI 

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı bugün başladı.

Balıkesir’deki etkinlikler Valilik ve Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla gerçekleşecek ve 15 Temmuz anlatılıp o gecenin havasını teneffüs edeceğiz hep birlikte.

Şehitlerimizin öyküleri anlatılacak, ağıtlar yakılacak, fotoğraf sergileri açılacak, o gecenin görüntüleri paylaşılıp ‘unutmayın, unutturmayın’ mesajı verilecek 18 Temmuz Perşembe gününe kadar.

Sadece Balıkesir’deki etkinliklerde değil, ülkenin dört yanındaki ve yurt dışı anmalarda kullanılacak materyallerde ise gazeteciler ilham kaynağı olacak.

★★★

BASIN OLMAZSA OLMAZ

Türk Basını öyle bir sınav verdi ki o gece..

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Anadolu'daki her bir meslektaşımız Türk Milletinin yazdığı destanda öncü rol oynadı.

Korkmadı, sinmedi, kaçmadı.

O uzun olduğu kadar kapkaranlık geceye ışık olup aydınlattı. 

Kimi meslektaşımız fotoğraf makinesi, kamerası, canlı yayın cihazlarıyla meydanlara çıktı, yollara düştü.

Haberden habere savrulurken kimi de haber merkezlerinde zamanla yarıştı. En doğru bilgiyi ve Cumhurbaşkanımızın ‘sokağa çıkın’ çağrısını anında milyonlara ulaştırdı.

★★★

O gece bir millet uyanırken, gazeteciler alın akıyla çıktıkları sınavla asla unutulmaması gerekli şu mesajı yeniliyordu:

Basın demokrasinin olmazsa olmazıdır.

Siz ne ne kadar "gazetecilik bitti" diyen siyasetçi ve iş insanları olsa da onlara inanmayın. 
Gerçek gazetecilik asla bitmez.
Yeter ki sizler işini iyi yapanla yapmayanı ayırt edin.