Gastronomi denilince ilk etapta aklımıza elbet Yemek gelir, İyi yemek düşkünlüğü, yemekten anlama, yemek bilimi ve daha ileri seviyede yemek sanatı gelir.

Pek tabii ki, iyi yemeğin önünden, yemek arasında ve yemek sonrasında içilecek bir bardak meyan kökü şerbeti, nar şerbeti veya zencefil şerbeti de tercihlerimizin başta gelenidir.

Peki, bu güzel ve enfes isimlerle anılan enfez ve leziz şerbetleri her zaman bulmak mümkün olabilir mi? Her zaman bulmak mümkün olmasa da yapmak ve evlerimizi yüzlerce çeşit şerbetle donatmak elbet mümkündür.

Bu konuda müracaat edebileceğimiz kaynak özellikle ‘’ŞEHRİ BAL’’ kitabı olursa evlerimizde hangi meyveden hangi şurubu veya hangi şerbeti yapabileceğimizi en kestirme ve en kolay yoldan tespit etmiş oluruz.

Meselâ en basitinden çilek şerbeti, hurma şerbeti, muz şerbeti, kakule şerbeti, fesleğen şerbeti, yaban mersini veya reyhan şerbeti en kısa yoldan ve çabucak yapabileceğimiz şerbet çeşitlerimizdendir.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Sn. Elvan Bahar Göktepe’nin büyük emekler ve gayretli çalışmalarla meydana getirdiği ‘’ŞEHRİ BAL’’ isimli şerbet kitabını mutlaka evlerimizin mutfağında hanımlarımızın veya kızlarımızın en kolay ulaşabileceği yerlerde bulundurmalıyız.

Yüzlerce çeşit meyvelerimizden en kolay şekilde nasıl şerbet elde edebileceğimizin güzel ve akıcı bir üslupla anlatıldığı ‘’ŞEHRİ BAL’’ isimli kitap, bin bir çeşit yemekleriyle, tatlı ve kaymaklılarıyla, Peynir ve süt kuzularıyla meşhur olan Balıkesir’imize kazandırılmış emsalsiz bir eserdir dersek hiç de yanılmış olmayız.

1975 Balıkesir/Sındırgı doğumlu Elvan Hanım Biyoloji öğretmenliği yanı sıra pek çok sivil toplum kuruluşlarında gönüllü yönetici olarak görev almıştır. Kadem Balıkesir kültür ve sosyal işler Başkan Yardımcılığı, Balıkesir İş Kadınları Derneği (Bakiad)  Yön. Krl üyeliği, İHH gönüllüsü, Tema Vakfı il yöneticiliği, Balıkesir Anneler Derneği gibi yerlerde görev yapmış ve çeşitli kurumlarca yaptığı çalışmalarından dolayı onlarca ödüle lâyık görülmüştür.

Yurt içinde ve yurt dışında Balıkesir’in yemekleri ve tatlılarıyla ilgili konferanslarıyla da öne çıkan Elvan Bahar Göktepe çeşitli radyo ve Televizyonlarda yemek programları yapmaktadır. Başkent İletişim Akademisini başarıyla bitirmiş olan yazarımız, Balıkesir Altıeylül Belediyesinde Kültür müdürlüğü, Sosyal İşler müdürlüğü ve protokol müdürlüklerinde bulunmuştur

Elvan Bahar Göktepe halen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı olarak Balıkesir Merkezde görev yapmaktadır. Elvan hanımın bir diğer özelliği de köylerimizde, mahallelerimizde yardıma muhtaç aileleri ve özellikle çocukları tespit etmek, giyim kuşamlarına ve okul ihtiyaçlarına yardımcı olabilmektir.

‘’Şehri Bal’’kitabına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Elvan Bahar Göktepe yazarak ulaşmak mümkündür.