Balıkesir'de işlettiği kafeyi restauranta çevirirken Belediye Başkanı İsmail Ok'u 700 bin lira bağış istediği iddiasıyla makamında dövdüğü gerekçesiyle tutuklanan ve 10 gün sonra serbest kalan işadamı Hüseyin Şahingiray, Başkan Ok'u suçladı.
Şahingiray, "Başkan Ok'u ölümle tehdit etmedim. Başkan görüşme talebimi dikkate almayarak küfür ederek beni kovdu. Ben de polis çağırın bu olayı emniyette çözelim dedim. Başkan, kendi odasında ve başkanlık katında kameralar niye çalışmıyor onu açıklasın" dedi. 
BAŞKAN OK'A 700 BİN LİRA BAĞIŞ SUÇLAMASI 
Balıkesir'de 2 Ekim'de Belediye Başkanı İsmail Ok'un makam odasında meydana gelen olayda Başkan İsmail Ok'u 3 adamıyla dövdüğü iddiasıyla tutuklanan ve 10 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan işadamı Hüseyin Şahingiray, toplantı düzenleyerek kendini savundu. Başkan Ok'un odasına belediyeden yap-işlet -devret modeliyle 25 yıllığına kiraladığı ve alt firmaya devrettiği iş yeriyle ilgili yaşadığı ruhsat sorununu konuşmak için gittiğini ileri süren Şahingiray, "Kiralamış olduğumuz iş yerimize ait sözleşmenin 16. maddesinde restaurant ve kafeteryanın inşaatları bitirilip işletmeye açıldıktan sonra yüklenici adı geçen işletmelere 3. şahısları kiracı yapabilir maddesi var. Firmamız da bu sözleşmeye göre iş yerini bir fast food firmasına 10 yıllığına kiraya verdi. Bu noktada Belediye Başkanı ve yardımcısı bizim kiraya verdiğimiz firmadan 700 bin lira bağış istedi. Ben Belediye Başkanı Ok'un yanına bu istenilen paranın çok büyük para olduğunum ve firmanın bu parayı vermeyeceğini ve dolayısıyla sözleşmeyi feshedeceği için şahsımın tazminatla karşı karşıya kalacağını konuşmak için gittim" dedi. 
KESİNLİKLE ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMEDİ 
Şahingiray, Başkan Ok'u kesinlikle ölümle tehdit etmediğini belirterek, "Başkanlık makamına darp olayı olmamıştır. Başkan tamamen siyasi rant peşindedir. Yapmış olduklarını gölgelemek için yapılan açıklamalardır. Benden önce de orda olaylar oldu. Başkanlık makamında 3.5 yıldır kameralar çalışmıyor. Benden önce olan olayların mahkeme neticeleri bellidir. Ben bu olaylara girmek istemiyorum. Sadece ve sadece kendimle ilgili olan yükümlülükleri yerine getiriyorum. Bir iftira atılmıştır, çete mafya gibi. Yasal haklarım zaten saklıdır. Başkan'ın 'İşin,i yarım bırakmasın' açıklamaları kesinlikle fevri ve acemice söylenmiş sözlerdir. Neticede ben ülkücüyüm. Ülkücülüğe de damdan düşmedim. En alt seviyesinden tırmanarak geldim. Benim iş yerimi kiralayan firmadan Balıkesirspor'a 700 bin lira bağış adı altında para istendi. Ama bu nereye gidiyor, nasıl oluyor? Bu insanlar bunu vermek zorundalar mı? Bu parayı Belediye Başkanı, Başkan yardımcıları istedi. Bununla ilgili benim iş yerimi kiralayan firma yöneticilerinin verdiği ifadeler de var. Bu konuda mağdur olan çok kişi olduğunu duydum. Bu konuları araştırmak benim görevim değil. Savcıları ve Emniyet görevlilerini göreve davet ediyorum" diye konuştu.
KAMERALAR NİYE ÇALIŞMIYOR
İşadamı Şahingiray, "Başkan Ok ile görüşmemizde evet orada tartışma çıkmıştır aramızda. Ama belediye başkanının iddia ettiği gibi 'Yok beni öldürecekler' dağ başında mı yaşıyoruz? Arkadaş burası belediye başkanlığı. Başkanlık makamında kameralar niye çalışmıyor? Her yerin kamerası çalışıyor, silahla tehdit ettiğim söyleniyor ben buraya girerken yasal bir şekilde üstüm aranarak girdim. Başkan'ın daha önceden bir köşe yazarı ile davası vardır ceza ile sonuçlanmıştır. Karşı dava hakkım saklı ve bunu da mutlaka açacağım iftiraya uğradım. Şikayetçi olarak gittiğimiz yerden sanık olarak çıktım. 700 bin lira istenen de biziz cezaevine giren de biziz" dedi.

Editör: Haber Merkezi