Balıkesir’de Şehit aileleri Diyarbakır’da 13 askerimizin şehit eden terör örgütünü lanetledi.

Kuva-yi Milliye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kişi Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay Caddeleri’nde bayraklarla yürüdü, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ‘Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.

40 derece sıcak havada yapılan yürüyüşe katılımın az olması dikkat çekti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Terör ve Görev Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği Terör’e Tepki’ mitingi ve yürüyüşüne katılım az oldu.

Kuva-yi Milliye Meydanı’nda toplanan şehit aileleri Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay Caddeleri’nde ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyerek terör örgütünü lanetledi. ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ‘Balıkesir Uyuma Şehidine Sahip Çık’ sloganları atan şehit yakınlarına vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Şehit aileleri yürüyüş sonunda Atatürk Anıtı’na çıkarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı söyledi.

Yaptıkları eyleme katılımın az olmasına tepki gösteren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz, Balıkesir’e sahip çıkan sivil toplum örgütleri nerede? dedi.



Filiz “ Nerde bizim sendikalarımız, sadece hükümetten zam isterken var mı bunlar? Nerde odalarımız, nerede sivil toplum örgütlerimiz, memurlarımız, işçilerimiz nerede? Onlar başka memleketin ekmeğini mi yiyorlar? Nerede askerlerimiz? Sadece konuşmaların ardından şehidimize minnettarız demekle minnettar kalınıyor mu ?

Buraya belediye başkanımız, valimiz, komutanlarımız çıkıp gelse vatanına sahip çıkmış sayılmaz mı? Hepsini tekrar davet ediyoruz. 20 Temmuz Çarşamba günü 17.30 da yine eylem yapacağız.

Atatürk Stadı önünde yapacağımız eyleme vatanını seven herkesi bekliyoruz. Buradakilerin hiçbirinin siyasetle ilgisi yok tek derdimiz vatan ”dedi.
Şehit aileleri Atatürk Anıtı’nda yapılan konuşmanın ardından eylemlerine son verdi.


Editör: Haber Merkezi