Balıkesir kent merkezinin ‘nefesi’ Çamlık, dün yine yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bakımsızlıktan büyüyen otların tutuşmasıyla başlayan yangın helikopter desteğiyle söndürüldü.  Üst üste yaşanan ve ucuz atlatılan iki tehlikenin ardından yetkililer uyanıp yangına davetiye çıkaran otları temizlemeye başladı. Günün 2. yangın haberi ise Başbakan’ın tatil yapmasıyla ünlü Ekinlik Adası’ndan geldi.

Geçen hafta yangınlarla boğuşan Balıkesir, haftaya yine yangınla başladı. Çamlık-Atatepe ve İşbir'de geçen hafta çıkan yangınlardan sonra dünde Ekinlik Adası ve Çamlık'ta yangın çıktı. İki ayrı bölgede çıkan orman yangınında 43,2 hektarlık alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Marmara'ya bağlı Ekinlik adasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile iki helikopter, uzun süren çalışmaların ardından yangını kontrol altına almayı başardı. Yangında, 3 hektarlık ağaçlandırma sahası ile 40 hektarlık mera alanı zarar gördü.

İkinci yangın ise Çamlık-Atatepe'de çıktı. Bölgede oynayan çocukların yaktığı ateş nedeniyle başladığı öğrenilen yangına, bir helikopter ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Kontrol altına alınan yangında, 0,2 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Olaylarla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Editör: Haber Merkezi