BALIKESİRLİ BÜROKRATLARA

SAHİP ÇIKAMADIĞIMIZ GİBİ

SAYILARINI ARTTIRAMIYORUZ!

Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü olarak görev yapan Balıkesirli Ömer Alan sürpriz şekilde görevden alındı. Alan, 24 Haziran 2018'deki genel seçimlerde AK Parti 6. sıra milletvekili adayı idi. Balıkesirli bürokratın görevden alınması, ilginç yorumlara neden oldu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 4’üncü maddeleri gereğince, görevden alınan bürokratlar arasındaki Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer Alan'ın yerine başka bir isim atandı. İL

MÜDÜRÜNÜN ASALETİ GELDİ

Bu arada yaklaşık 2 yıldır Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü vekalet yürüten Sadullah Özel, son kararnameyle asaleten bu göreve atandı.

ÖMER ALAN KİMDİR? 
Balıkesir'in Bandırma İlçesinde doğdu. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu.  Aynı üniversitenin Ekonometri Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. 1996 yılından bu yana birçok kurumda kamu yöneticiliği yapan Alan, sırasıyla Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, SSK/SGK Teftiş Kurulu Başkanlığı, SGK Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda çalıştı.  2015-2016 yılları arasında SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nda müfettiş ve baş müfettiş olarak görev yaptı. 
Ömer Alan, Ekim 2016’dan bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür görevini yürütürken 26 Nisan 2018 tarihinde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. 
24 Haziran 2018'deki seçimlerde AK Parti Balıkesir Milletvekili aday listesinde 6. sıra adayı olarak yer alan Ömer Alan, seçim sonrasında yeniden eski görevine atanmıştı.

 

Editör: Haber Merkezi