Savaştepe'ye bağlı Çaltılı Köyü'nde R.E. isimli şahsın kenevir bitkisi ektiği yönünde bilgi alan jandarma ekipleri şüpheliyi takibe aldı. Yapılan takip sonrasında şahsın sayasının bulunduğu alanın üç kilometre ilerisinde bulunan araziye kenevir bitkisi ektiği, saya ile arazi arasına döşediği plastik boruyla damlama sistemiyle kenevir bitkilerini suladığı belirlendi.

Jandarma ekipleri narkotik ve psikopat madde köpekleriyle yaptığı operasyonla şüpheli R.E.'ye ait 5 bin 160 kök kenevir bitkisi ile piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 2 kilo 400 gram kubar esrar ele geçirildi.

R.E. gözaltına alınırken, yapılan araştırmalar sonucunda şüphelinin yakalanmamak için damlama sistemini toprak altından geçirdiği ve üç ayrı bahçeye ektiği kenevir bitkisini saklamak için etrafını ağaç dalları ve çalılarla örttüğü, ekim yapılan arazide üretilecek esrar maddesinin kalitesini artırmak içinse erkek kenevir bitkilerini topladığı belirlendi.

48 KİLO ESRAR MADDESİ YAKALANDI

İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı ekiplerin uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik olarak sürdürdükleri operasyonlar kapsamında bugüne kadar 48 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Jandarma ekipleri Gömeç'te O.D. isimli şahsın evine yaptıkları baskında ise saksılara ekilmiş halde 70 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Marmara Adası Avşa beldesinde ise E.A. isimli şahıs extacy adı verilen uyuşturucu haplarla yakalandı.

Editör: Haber Merkezi