Çiçeği burnunda polisler, dün yapılan mezuniyet törenlerinin ardından okullarının bulunduğu il emniyet müdürlüklerinde işbaşı yapacak. Seçim çerçevesinde görev alacak olan yeni mezun polisler, kurayla belirlenen asıl görev yerlerine seçim sonrası gidecek.
GENELGE VAR

Emniyet Genel Müdürlüğü, seçimde güvenlik zaafiyeti yaşanmaması için bu yıl mezun olacak polis adaylarına erken işbaşı yaptırma aldı.

İçişleri Bakanı Osman Güneş'in de onayladığı bu karar, merkez ve taşra teşkilatlarına bir genelgeyle duyuruldu.

Genelgede şöyle denildi: 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde güvenliğin üst düzeyde sağlanması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Seçim sürecinde yeterli sayıda personelin istihdamı adına illerde görev alacak personelimize ek olarak 7 Haziran 2011 tarihinde 25 polis meslek yüksekokulundan mezun olacak muhtelif kadrolara ilk atamaları yapılacak olan toplam 6 bin 895 aday polis memurunun seçim güvenliği ile ilgili alanlarda istihdam edilmeleri Bakanlık makamının onayıyla uygun görülmüştür.
ACEMİ POLİSE SİLAH UYARISI

Genelgede, yeni mezunların silah kullanımı, muhafazası ve emniyet tedbirleri konusunda hassas davranılması istedi. Bu alana yönelik gerekli düzenleme ve bilgilendirilmenin yapılması talep edildi.
OKULLARDA KALACAKLAR

Genelgeye göre, aday polisler, mezun olacakları okul ve tesislerden faydalanacak. Hazırlıklar Polis Akademisi Başkanlığı'nca yapılacak. 

Editör: Haber Merkezi