BALIKESİR’de “Temiz Toplum Temiz Basın” davası olarak bilinen ve kapanan Yeni Balıkesir gazetesi sahibi Emin Boldan ile oğlu Sedat Boldan’ın, ''Başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma, suç işlemek amacıyla kurulan örgütü üye olma, örgüt kurma'' iddiasıyla haklarında yaklaşık 220 yıl hapis cezasının istendiği davada yargılanan Balıkesir Belediye Başkan yardımcıları Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk ile Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Özenç, ilk duruşmaya mazeret bildirerek katılmadı. 
İSMAİL KOCA, BAŞKAN YARDIMCILARIYLA İLİŞKİLERİNİ ANLATTI
Aktürk ile Özenç'i, ilk duruşmada Av. Mustafa Bilsem temsil etti. Bilsem, davanın sanıkları arasındaki gazetenin Yazı İşleri Müdürü İsmail Koca'ya, müvekkilleriyle ilgili iki soru yöneltti. Koca bunun üzerine, Tuna Aktürk ile aralarında geçen bir diyoloğu anlattı. Koca,  Aktürk'ün kendisini arayarak  elinde Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker ile ilgili bomba bir belge olduğunu söylediğini ve bunu daha sonra kendisine getirerek teslim ettiğini ifade etti. 
Mahkeme, Aktürk ile Özenç'in Kasım ayına ertelenen duruşmaya getirilmesi yolunda yazı çıkarılmasını kararlaştırdı. 

İDDİANAMEDE BAŞKAN YARDIMCILARINA YÖNELTİLEN SUÇLAMA
Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan  ve "Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasının yöneltildiği iddianamede Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk ile Yusuf Özenç  ile ilgili bölümde şu ifadelere yer veriliyor: 

"Şüpheliler Tuna Aktürk ile Yusuf Özenç. 
Şüphelilerin 29.03.2009 tarihinde yapılan genel seçimlerden sonra Balıkesir Belediye Başkan yardımcısı oldukları, başkan yardımcısı oldukları dönemde kişilerin veya kuruluşların ruhsatla ilgili problemleri için belediyeye başvurduklarında veya Mehmet Emin boldan'ın hedefinde olan kişinin işyeri ile ilgili ruhsat bilgilerini varsa ruhsata aykırılıkları İsmail Koca aracılığıyla Mehmet  Emin boldan'a bildirdikleri, bildirirken de "BUNUN ENSESİ KALINDIR, NE KADAR İNDİRİYORSUNUZ" diye İsmail Koca'ya espri yaptıkları, bu şekilde tespit edilen üç şüpheli H.B.G. ile Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç'in örgüt üyesi  olmadığı halde örgütün menfaat sağlaması için bilerek yardım ettikleri..."
Editör: Haber Merkezi