Kimse Yok mu Derneği Genel Merkezi tarafından düzenlenen 3. Umut Armağanları Oyuncak Tasarım Yarışması'na katılan Balıkesirli öğrenciler, yaptıkları Oyuncakları köy okulundaki arkadaşlarına hediye etti.

Dereceye giremeyen yaklaşık 500 oyuncak, dernek görevlileri ve öğrenciler tarafından il merkezine bağlı Yağcılar ve Kamçılı Köyleri'ndeki ilköğretim okullarına hediye edildi. Bu amaçla gidilen köylerde, oyuncakları yapan öğrencilerin mektupları da okundu.

Geçen aylarda düzenlenen yarışmaya Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ'dan katılan öğrenciler, dereceye giremeyen birbirinden güzel ve renkli oyuncakları köy okullarındaki kardeşlerine karne hediyesi olarak verdi.

Paketlenen oyuncaklar, dernek gönüllüleri ve bir grup öğrenci tarafından otobüsle önce Kamçılı Köyü İlköğretim Okulu'na götürüldü. Ardından da Yağcılar köyüne gidildi.

Heyette Kimse Yok mu Derneği Balıkesir Şubesi Sorumlusu Yaşar Yeşil, Teknoloji ve Tasarım öğretmeni ve yarışmanın jüri üyelerinden Bilge Zeliha Günay, dernek gönüllüleri ve yarışmaya katılan Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencileri yer aldı. Grup, Yağcılar İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Arslan, öğretmenler ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşıladı.

Bahçede öğrenci velileri ve öğretmenler tarafından hazırlanan pilav ve ayran ikram edildi. Burada bir konuşma yapan Kimse Yok mu Şube Sorumlusu Yeşil, faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Derneğin adının, 1997 yılında Gölcük depreminde göçük altında kalan bir kız çocuğunun, "Kimse yok mu?" diyerek yardım istemesinden yola çıkarak verildiğini anlatarak, "Derneğimiz, dünyanın dört bir yanında yardım faaliyetleri yapıyor. Bugün de maddi değeri az fakat manevi değeri ölçülemeyen, minik yavrularımızın yaptığı Oyuncakları arkadaşlarına hediye etmek için buradayız.

3. Umut Armağanları Oyuncak Tasarım Yarışması'nın Balıkesir elemelerine, birbirinden güzel 500 eser katıldı. Yarışmamız, Türkiye'nin dört bir yanından çocukların, ihtiyaç sahibi arkadaşları için Oyuncaklar yapmasını amaçlıyor. " dedi.

Okul Müdürü Arslan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizleri düşünüp buraya kadar gelmeniz çok mutlu etti. Öğrencilerin bu duyarlı davranışı karşısında çok da duygulandık. Derneğinizin okulumuza da katkılarını bekliyoruz. " şeklinde konuştu.

Daha sonra sınıfları dolaşan dernek görevlileri ve öğrenciler, hediye paketlerini verdi.

Editör: Haber Merkezi