Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Balıkesirli esnafların desteğiyle toplanan pirinç unu, bebek bisküvisi ve un bulunan bir kamyon gıda malzemesini açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali'ye gönderdi.

Derneğin Balıkesir Şubesi, şehrin duyarlı esnafının desteğiyle toplanan bir kamyon gıda maddesini bölgeye ulaştırılmak üzere Mersin Limanı'na gönderildi. Somali'ye gitmek üzere gemi ile pazar günü yola çıkacak yardımların 10 gün içinde bölgeye ulaşması bekleniyor.

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil, derneğin her Ramazan ayı ve Kurban Bayramı'nda çeşitli faaliyetlerinin olduğunu söyledi.

Geçen yıl Pakistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye yardım gönderildiğini hatırlatan Yeşil, "Bu yıl da Afrika'da bir açlık ve susuzluk felaketi ile karşı karşıyayız. Türk milleti bu hususta çok duyarlı. Türkiye genelinde çok ciddi bir kampanya başlatıldı. Devletimiz ve milletimiz bu işe tamamen sahip çıktı. Biz de Kimse Yok Mu Derneği'nin Balıkesir şubesi olarak gönüllülerimiz ile birlikte hep beraber bu işe sahip çıktık. Şimdilik bir kamyon malzeme gönderdik. İnşallah yardımlarımız devam edecek. Kamyonda pirinç unu, bebek bisküvisi ve pirinç bulunuyor. Pirinç unu ve bisküviyi özellikle tercih ettik. Oradaki çocuklara çok acil lazım olduğu için ve çok fazla gönderilmediğini öğrendik. Balıkesirli duyarlı hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Mübarek Ramazan ayında bu hayırlarının Allah katında kabulünü arzu ediyoruz. Hedefimiz İnşallah bir kaç kamyon daha göndermek. Bize sahip çıkan destek veren duyarlı esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Derneğimiz yılın 12 ayında hizmet veriyor. Bu konuda bize bağış yapmak isteyenleri bekliyoruz" dedi.

Toplanan bir kamyon dolusu gıda malzemesi Derneğin 2. Başkanı Abdullah Erkahraman ve dernek gönüllülerinin katıldığı törenle dualar eşliğinde Mersin Limanı'na uğurlandı.

Editör: Haber Merkezi