AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Balıkesir İl Başkanı olarak beş isim arasından hukukçu kardeşimiz Hasan Demiraslan’ı uygun gördü ve atadı. 
Diğer adaylar Adil Çelik, İsmail Çoban, Kemal Büyükakın ile Hasan Şafak’a da “Demiraslan’a omuz verin” denilerek teşekkür edildi. 
Başka isimlerde vardı kulislerde, il başkanlığı için konuşulan. Demiraslan’ın adı geçiyordu ama ’sürpriz oldu’ diyenler çok fazla teşkilatta.
AK Parti her zaman sürpriz yapmayı seven bir partidir. Öyle olmasaydı, kim inanırdı girdiği her seçimden oyunu arttırarak çıkabileceğini o davaya gönül verenden başka.
Neyse konu o değil. 
İl Başkanı atandı, gizliden gizliye süren kavga ve bazı şer odaklarının tırnak kaşıması sonlandı.
Şunu merak ediyorum; 
“AK Parti Balıkesir İl Başkanı kim olacak?” diye yaklaşık bir aydır dedikodu üreterek, fitne-fesat saçarak birbirini hırpalayanlar şimdi  neyin kavgasını/hesabını yapacak acaba?
Sayıları az da olsa ‘Boş fıçı çok langırdar’ misali mikser vazifesini başarıyla sürdü-receklerini biliyorum.
Üzülüyorum da..
Aynı davaya baş koymuş insanlar, ‘Ben Aliciyim’, ‘Ben Veliciyim’, ‘Ben Ayşeciyim” demek yerine, “Ben AK Partiliyim” demez ki arkadaş?
“Bu dava; onun, bunun, şunun davası değil, hepimizin davasıdır” niye diyemez?
İçten ve samimi olamaz?
“Yoluna kurban olurum” dediğimiz R.Tayyip Erdoğan, bizim burada, birbirlerinin kuyusunu kazan, ayaklarına çelme takan, kumpas kurmak için yarıştıkları gibi, “Şu isim varsa ben oy moy vermem” demekten çekinmeyen sözde AK Partilileri görse, sopayla kovalardı herhalde!..
***
İŞİ KOLAY DEĞİL AMA ÇOK ZOR DA DEĞİL
AK Parti’nin yeni il başkanı Hasan Demiraslan da bizden iyi biliyor, kimin kiminle ne hesabı olduğunu, neyin peşinde koşuştuğunu!
İşi kolay değil ama, çok zor da değil. 
Önümüzde referandum var. Ne kadar önem taşıdığını gök kubbe altındaki herkes biliyor. Bir oy hiçbir dönemde belki de bu kadar değerli olmayacak. 
Diyeceğim şu;
Ocu, şucu, bucu yok.. 
AK Parti var. 
R.Tayyip Erdoğan var.
O zaman Reis'in dediği gibi;  
Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Mütevazı olacağız, birbirimizi makam, para-pul için değil, insan olduğumuz için seveceğiz.
***
Gençlik Kollarından başlayıp her kademesinde hizmet verdiği AK Parti’nin Yeni Türkiye ülküsünün gerçekleşmesi yolunda “İlk günkü aşkla” çalışacağına inandığım Hasan Demiraslan’ı kutluyor, görevinin hayırlı olmasını diliyorum. 
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

***
SAADETE KAVUŞMAK İMKANSIZ DEĞİL, GÜÇ
“Gerçi muvaffak olmak, mesut (mutlu) olmak demek değildir. 
İnsan muvaffak olur, cemiyet içinde özlediği yerin daha üstününü bile alır da, mesut olmayabilir. 
Servetin, iktidar ve şöhretin son haddine varmış ni-ce insan vardır ki, içi daima saadet dünyasının hasretiyle yanıp tutuşur. 
Mükellef (gösterişli) apartmanlarda, göz kamaştırıcı bir konfor, lüks içinde yaşayan insanlar görürsün ki, bunun hepsini bir günlük saadetle değişmeye hazırdır. 
Saadet tamamiyle gönül işidir. Ve içimizdedir. 
Onu kendi içimizden başka bir yerde sanıp aramak ve saadeti sırf servet, iktidar ve şöhrette görmek çölde serabı su zannetmektir.
Bununla beraber, saadetin yolu, muvaffakiyetin yolundan ayrı da değildir.  
Ve saadet ülkesi, muvaffakiyet diyarının, biraz daha ilerisindedir.  Bu diyarı aşmadan saadete erişmek, imkansız değilse de, çok güçtür. 
Muvaffak olmuş bir insan için saadete kavuşmak ise kolaydır, yalnız birazcık daha gayret işidir." 
(Ali Fuat Başgil / Gençlerle Başbaşa kitabından)

-------------------------- GÜNÜN SÖZÜ --------------------------
GİDECEĞİNİZ YERİ BİLMİYORSANIZ, VARDIĞINIZ YERİN ÖNEMİ YOKTUR!