Balıkesir Üniversitesinde Rektörlük devir teslim töreni Senato Salonunda gerçekleştirildi. Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik ve Yavuz Subaşı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Senato üyelerinin hazır bulunduğu törende, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. İlter Kuş, görevini Prof. Dr. Kerim Özdemir’den devraldı.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, Balıkesir Üniversitesinin 8. Dönem Rektörü olarak görevine başladı.

Balıkesir Üniversitesinin 7. Dönem Rektörü olarak 2014 yılından bugüne görev yapan Prof. Dr. Kerim Özdemir törende yaptığı konuşmada, görevini teslim ettiği Prof. Dr. İlter Kuş’a yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulunarak başarılar diledi. Prof. Dr. Kerim Özdemir daha sonra Rektörlük binişini yeni Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’a giydirdi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü görevine başlayan Prof. Dr. İlter Kuş da törende bir konuşma yaparak, Prof. Dr. Kerim Özdemir’e gerçekleştirdiği hizmetleri için teşekkür ederken, yeni dönemle birlikte 2023 vizyonu çerçevesinde,  Balıkesir Üniversitesini her alanda öncü ve lider bir konuma ulaştırmak için vakit kaybetmeden çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, 'Balıkesir Üniversitesinde daha önce idarecilik görevlerim oldu. İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Balıkesir Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü, Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Hocamla 4 yıl beraber çalıştık. Ondan çok şey öğrendik. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmesini diliyorum' dedi.

Tören; Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’un, Prof. Dr. Kerim Özdemir’e görevi süresince yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi