Balıkesir İl Müftülüğü Aile ve İrşad Bürosu tarafından, "İslam'da Gönüllülük ve Hayri Hizmetler" konulu toplantı düzenlendi. Karesi AVM'de düzenlenen programa Vali Ahmet Turhan'ın eşi Nuran Turhan, İl Müftüsü Turgut Açari ve eşi Ayşe Açari, İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sakallı, Türk Anneler Derneği Balıkesir şube başkanı Zekiye Seferbey ve yönetim kurulu üyeleriyle Balıkesir'deki Kız Kuran Kursu öğreticileri ve yüzlerce bayan öğrenci katıldı.

"GÖNÜL OLMADAN, BU İŞLER OLMAZ"

Kur'an-ı Kerim okunan programda konuşan İl Müftüsü Turgut Açari, "İslamda Gönüllülük ve Hayri Hizmetler; Ben bu konunun hazırlık yapan hocalarımız tarafından çok güzel işleneceğini düşünüyorum. Yıllar önce bir Diyanet İşleri Başkanımızın çalışanlar olarak bizlere 'Din Gönüllüleri' diye seslendiğini duyunca son derece mutlu olmuştum, hakikaten isabetli bir seçim yapmışlardı. Bu bir hayli memnuniyet verdi ve tuttu. Şimdi de sayın Valimizin gelişiyle, değerli eşlerinin de öncülüğüyle çok güzel bir isim yine öne çıktı Gönül Elçileri. Yani gönül olmadan bu işler olmayacak demektir. Her şey gönülle alakalı. Zaten Yüce Rabbimiz, 'Ben yere göğe sığmam. Ancak Mümin kulumun gönlüne sığarım. Beni ancak Mümin kullarım anlayabilir, tanıyabilir, inanabilir, beni hakkıyla onlar temsil edebilir' demektedir.

"GÖNÜL VERİRSEK, GÖNÜL ALIRIZ"

Yine sevgili peygamberimiz 'Siz insanları kesinlikle mal, mülk ile memnun edemezsiniz. Onları ancak güler yüz ile güzel huy ile memnun edebilirsiniz' buyurmaktadır. Hz. Ömer efendimiz de bir gün Kabe'ye bakmış, arkasından, 'Ey Kabe seni 10 kere, hatta defalarca yıksam, ama bir Mümin kardeşimin gönlünü bir kerecik olsun yıkmayayım' demiştir. Anlıyoruz ki gönül, kalp Yüce Mevlamızın nazargahıdır. Onu asla yıkmak, kırmak, dökmek olmayacaktır. Bir selam vererek gönül alabiliriz, dua ederek, sohbet ederek, yardım ederek, ziyaret ederek de gönül alabiliriz. Çok kısacası gönül verir isek gönül alırız. İşte bugün gönül verip gönül alma günüdür. Zaman kırık, yıkık gönülleri tamir etme ve kazanma zamanıdır" diye konuştu. 

HAYIRDA, YARIŞMAYA ÇAĞRI

Programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sakallı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde illerde Vali eşlerinin öncülüğünde sürdürülen Gönül Elçileri projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sakallı, Balıkesir'de 5 bin 500 kişinin evde özürlü bakımı hizmeti aldığını, bu rakamın ülke genelinde 450 bin olduğunu belirterek engellilerin ilgi ve yardıma muhtaç olduğuna dikkat çekti. Balıkesirlileri hayırda yarışmaya çağıran müdür yardımcısı akıcı ve etkili anlatımıyla takdir topladı.

"GÖNÜL HAVUZUMUZDA SİZDE OLUN"

Kuran, şiir ve duaların okunduğu programda kürsüye davet edilen Valinin eşi Nuran Turhan, salondaki tüm kuran öğreticisi ve öğrencilerini, tüm misafirleri Gönül Elçisi olmaya davet etti.

Turhan, şunları söyledi; "Bu programı bizlere hazırlayan sayın Müftümüze, Müftü yardımcımıza, emeği geçen hocalarımıza, herkese çok teşekkür ediyorum. Balıkesir'de birbirinden güzel hanımefendilerle bir araya gelme imkanı buldum. Sizleri tanıma imkanı buldum. Sizler gibi gönül elçilerini bir arada buldum, bunun için çok mutluyum. Sizler zaten birer gönül elçisisiniz, geriye sadece bir form doldurmak kaldı. Formlarınızı doldurun kocaman gönül havuzumuzda siz de olun. Hizmetlerimizi hep birlikte yapalım. Gönül elçiliği bir telefonun ucu kadar size yakın. Gönül elçiliği; Çevrenizde gördüğünüz hoşunuza gitmeyen bir olay olduğunda, bir yaşlı gördüğünüzde Gönül Elçiliğine alo deyip ilgili kişiyi aramaktır. Bu kadar kolay arkadaşlar. O formları doldurmak size hiçbir yükümlülük getirmiyor. Sadece 'Ben gönül elçisi oldum' diyorsunuz, çevrenizde olan bir olay karşısında duyarlı oluyor ve alo diyorsunuz. Bir çocuk görüyorsunuz, bir kadın görüyorsunuz, gözü yaşlı. Bunlara yardımcı olmayı düşünüyorsunuz. Ne yapacaksınız arkadaşlar? Bir telefonun ucu kadar yakın.

"BU ÇOCUKLARIN SADECE

SEVGİNİZE İHTİYACI VAR"

Biz çok büyük bir devletiz. Bizim devletimiz çocuğuna, yaşlısına, şehidine, hastasına en iyi şekilde bakıyor. Hastasına, yaşlımıza en iyi şekilde bakıcı ücreti veriliyor. Korunmaya muhtaç çocuklarımız yuvalarımızda en iyi şekilde bakılıyor. Aynı sizin evinizde çocuklarınıza baktığınız gibi bakılıyor. Sadece bu çocukların sizin sevginize ihtiyacı var. Yaşlı teyzelerin sadece sizin gibi bayanların merhabasına ihtiyacı var. Geçenlerde bir sergimiz oldu. Gönül elçilerinden bir hocamız huzurevimizdeki bir yaşlımıza resim yapmayı öğretmiş. Teyzem bana dedi ki, 'Ben 75 yaşında Kuran okumayı öğrettim diyor. Onun ellerinden öpüyorum, hatta ona Kuran okumayı öğreten içinizden kimse onun ellerinden de öpüyorum. Sizin hepimizi gönül elçisi olmaya davet ediyorum." 

"İYİLİK, ALLAH İÇİN HERŞEYİ YAPABİLMEKTİR"
İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen de iyiliğin Allah için her şeyi yapabilmek olduğunu hatırlattı. Sezen, "İyilik Allah için her şeyi yapabilmektir. Gönüllere uzanıyorsunuz, Allah hepinizden razı olsun. Bugünkü programa katıldıkları için öncelikle hanımefendiye, sayın Müftümüzün eşine, Kuran Kursu öğreticisi arkadaşlarıma ve siz değerli öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. Programın sonunda İl Müftü Yardımcısı Sedanur sezen Valinin eşi Nuran Turhan'a çiçek vererek programa katılımı ve kendileriyle birlikte olmasından dolayı teşekkür etti. Program akışında, Esma Hatun Kız Kuran kursu öğreticisi Gülçin Öntan Kuran okudu. Zahire Pazarı Kız Kuran Kursu eğitmeni Fatma Emir İslam'da Gönüllük ve Hayri Hizmetler konusunda sunumuyla davetlileri bilgilendirdi. 

Editör: Haber Merkezi