Avrupalı turistlerin yanı sıra yerli turistlerin de büyük ilgi gösterdiği Ayvalık'ta dalış eğitimleri veren eğitmen Ferdi Yüksel, yaptığı açıklamada, bölgenin her seviyeden dalıcıya hitap ettiğini söyledi.

Yüksel, ilçenin 24 adası ve 60'ın üzerinde dalış noktasıyla Türkiye'nin en renkli alanlarından bir tanesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde sadece Ayvalık'ta bulunan kızıl mercanlar görülmeye değer güzellikler. Ayvalık su altı zenginliği ve suyun berraklığıyla, dalıcılara büyük keyif veriyor. Bunun yanında Ayvalık yeni başlayan dalıcılar ve su altı meraklıları için de tercih edilen bir mekan. Birçok su altı meraklısı büyük şehirlere yakınlığı ve ulaşım kolaylıkları nedeniyle dalış eğitimlerini burada gerçekleştiriyor. Ayvalık'ta gelişen su altı turizmiyle dalış okulu sayısı 5'e yükseldi. Bu sevindirici."

Su altı dünyasıyla tanışmak için 80 liralık bir ödeme yaptıktan sonra tüm teçhizatı dalış okullarından karşılanmak üzere usta eğiticiler eşliğinde ve kontrolünde keşif dalışı yapılabiliyor.

Kızıl mercanlar başta olmak üzere su altı zenginliği, her seviyeye elverişle dalış eğitim noktaları, büyük şehirlere yakınlığı ve ulaşım kolaylığı nedeniyle tercih edilen Ayvalık, dalış eğitim merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.
Editör: Haber Merkezi