EDREMİT'te yaklaşık 500 kişilik grup, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile diğer belediye görevlilerine sahip çıktı, destek verdi. Edremit Emniyet Müdürlüğü  KOM Amirliği önünde toplanan kalabalık, "Edremit seninle gurur duyuyor", "En büyük başkan bizim başkan", "Yanındayız başkan", "Büyük başkan" gibi sloganlar attı.  

Edremit Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu, belediye ve bağlı kuruluşuna yönelik dün düzenlenen operasyonla ilgili, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği (KOM) önünde kalabalık grupla basın açıklaması yaptı.
Terzioğlu, Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ve belediyeye bağlı şirket çalışanlarını kapsayan operasyonun, ilçe halkının ve personelin içini acıttığını belirtti.
Kılıç'ın bölgenin ileri gelen siyasetçilerinden olmasının yanı sıra geçmişi büyük başarılarla dolu bir hukuk adamı olduğunu ifade eden Terzioğlu, şöyle konuştu:
"Hukukun üstünlüğünü her platformda savunmuş başkanımıza yapılan bu siyasi komplonun hiçbir hukuksal dayanağı olmadığına da tüm kalbimizle inanmaktayız. Ailesini, maddi manevi özel hayatını, kariyerini bu şehir için geri plana atmış ve şehrimizin sorunları için gece gündüz demeden çalışan başkanımızın yaptığı başarılı hizmetler, her kesimden insanların takdirini toplamıştır. Büyük bir borç yükü ve büyük bir iktidar engeline rağmen kısa zamanda büyük işler başaran başkanımız, tamamen mesnetsiz ve kendisi ile alakası olmayan suçlarla itham edilmektedir. Başkanımızın vatandaşlarımıza daha yaşanabilir bir Edremit yaratmak için yaşadığı sıkıntıları yakinen bilen ben ve belediye personeli arkadaşlarım, başkanımız Kılıç'ın sonuna kadar arkasında durmuş ve bu zor gününde de durmaya devam edecektir. Bilmekteyiz ki bu yaşananlar sindirme, yıldırma politikasından başka bir şey değildir."
Doğru bildikleri yoldan sapmadan, yürümeye devam edeceklerini dile getiren Terzioğlu, "Bugün içeride tutulan sadece başkanımız ve mesai arkadaşlarımız değil, bu memlekete hizmet için yarışan yüzlerce belediye başkanı, yüz binlerce belediye personelidir. Bugün burada buluşan ve şu an yanımızda olamayan binlerce kardeşimiz, dün geceden bu yana ızdırap içerisindedir. Bu ızdırabın bir an önce sona erdirilmesi için bu yanlıştan dönülmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

BAŞKANIN EŞİ : EŞİM DERMİTLELİRİ UTANDIRACAK BİRŞEY YAPMADI

Eşine destek veren topluluk arasında yer alan Başkan Kılıç'ın eşi Vicdan Kılıç da, yaptığı açıklamada, "Tuncay Bey sizi utandıracak hiçbir şey yapamaz. Ben 29 yıllık eşiyim. Madden ve manen kefilim. Yolda 10 lira bulsa, '100 lira kaybederim' derdi, almazdı. Kimsenin bir şeyine tenezzül etmeyen bir insandı.  Önceki başkanlığı döneminde de bu dönemde de bunu göz ardı etmezdi" ifadelerini kullandı. 
Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, KOM ekiplerince, Edremit Belediyesi ve bağlı kuruluşu Ed-Bel Şirketi'ne yönelik düzenlenen operasyonda, Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alınmıştı.
Editör: Haber Merkezi