AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan 12 Haziran'da gerçekleştirilen 24. dönem milletvekilliği seçimleri Balıkesir'de ilginç bir tabloyu da ortaya çıkardı.

Ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir'de de sandıklardan 1. parti olarak çıkan Ak Parti, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde ise rekor oy aydı.

AK Parti öncesinde DYP ve kapatılan Refah Partisi'nin kalesi olarak bilenen Dursunbey'de yine sürpriz yaşanmadı. Dursunbeyliler, sandıkları adeta Ak Parti oylarıyla patlattı.

DURSUNBEY BUNU HEP YAPIYOR

Balıkesir'in en çok köyüne sahip bu ilçede kayıtlı 32 bin 590 seçmeden 30 bin 311'i sandık başına giderken geçerli sayılan 29 bin 608 oyun 22 bin 85'ini Ak Parti aldı.

Dursunbey'de Ak Parti'nin oy oranı yüzde 76 ile tavan yaparken, CHP 2 bin 392 oyla yüzde 8 seviyesinde kaldı. MHP ise, bu ilçedeki seçmenlerden sadece iki bin 333'ünün oyunu alabildi. Bu sonuçlarla, Ak Parti Balıkesir'de en yüksek oy alma rekorunu Dursunbey'de kırdı.

DURSUNBEY İLÇESİNİ KEPSUT, İVRİNDİ, HAVRAN, SAVAŞTEPE İZLEDİ

Bu arada, Ak Parti'nin oy rekoru kırdığı Dursunbey İlçesi'ni Kepsut, İvrindi ve Havran ilçeleri izledi. Kepsut'ta geçerli 17 bin 831 bin oyun 11 bin 732'sini alan Ak Parti, yüzde 66.1'lik oy oranıyla rakiplerine büyük fark attı. Bu ilçede CHP yüzde 14, MHP ise yüzde 12 oy aldı.

İvrindi ilçesinde ise, 25 bin 281 oy geçerli sayılırken, bunun 14 bin 833'ünü Ak Parti aldı. Geçen dönem CHP'den milletvekili olan Ergun Aydoğan'ın ilçesinde yüzde 59'luk bir başarı yakalayan Ak Parti'yi yüzde 20 ile CHP, yüzde 14 ile MHP izledi.

AK Parti'nin oy rekoru kırdığı bir diğer ilçe Havran oldu. 4.sıradan milletvekili seçilen Ali Aydınlıoğlu'nun seçim bölgesi olan Havran'da 18 bin 511 oy geçerli sayılırken, bunun 10 bin 254'ü Ak Parti'ye çıktı. Bu ilçede CHP 4 bin 391, MHP ise iki bin 872 oy alabildi.

Savaştepe ilçesi de, Ak Parti'nin oy rekoru kırdığı ilk 5 ilçe arasına adını yazdırdı. Bu ilçede, geçerli sayılan 13 bin 516 oydan 7 bin 955'ini alan Ak Parti, yüzde 59'luk bir oran yakaladı. CHP'nin oy oranı yüzde 21, MHP'nin ise yüzde 13 olarak gerçekleşti.

Öte yandan Balıkesir merkez ve 18 ilçesinden Ayvalık, Bandırma, Burhaniye, Erdek ve Gömeç dışındaki tüm ilçelerde Ak Parti 1. sırada çıkma başarısını gösterdi.



YILMAZ BAŞKAN FARKI - Ak Parti'nin Balıkesir ili genelinde en fazla oy oranını yakaladığı Dursunbey'de belediye başkanı Mehmet Runi Yılmaz (sağbaşta) faktörü de rol oynadı. Ak Parti'nin kuruluşuyla birlikte bu partiye geçen ve Türkiye'nin 'ilk Ak Partili belediye başkanı' olma özelligini taşıyan Yılmaz, ilçede yaptığı hizmetlerle partisinin oylarına katkı sağladı.



40 YILLIK DEMİRKIRAT, AK PARTİ'YE ÇALIŞTI - Balıkesir'de Adalet Partisi'nden başlayarak sırasıyla Doğruyol ve Demokrat Parti'nin sembol isimleri arasında yer alan Dursunbey'in eski belediye başkanı Mehmet Yarma (sol başta), bu seçimler öncesinde Ak Parti saflarına katılmıştı. İlçede önemli bir oy potansiyeline sahip olan Yarma, Ak Parti'nin 'oy deposu' olarak görülen Durbunbey ilçesinde, bu oylara yenilerini ekledi.

Editör: Haber Merkezi