Erdek ve Ocaklar beldesinde bulunan turisttik tesislerin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

Erdek Belediye Başkanlığı gelen yerli ve yabancı misafirlerin geri dönmemeleri ve sokakta kalmamaları için ilçe sakinlerinden evlerini pansiyona açmaları konusunda anons sistemiyle çağrıda bulunuyor.

İlçedeki tesislerin doluluk oranının yüzde yüzü geçtiğini dile getiren Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yurdun değişik yerlerinden randevusuz olarak ilçeye gelen yerli yabancı turistlerin konaklayacakları yer konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Belediyemiz anons sistemiyle yapmış olduğumuz çağrılarda ilçemiz sakinlerinden, evlerini pansiyona açması konusunda talepte bulunuyoruz. Bu yıl Erdek'te adeta turizm patlaması oldu" dedi.

Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak ise, yaptığı açıklamasında beldelerindeki tüm turistik tesisler, otel, motel ve pansiyonların dolduğunu söyledi.

Talep patlamasında Ramazan ayının ağustos ayının ilk haftasına gelmesi ve yapılan reklamların önem katkısının bulunduğuna dikkat çeken Durak, bu talebin beldelerinde su sıkıntısının yaşanmasına da neden olduğunu söyledi.

Durak, taleplerin böyle devam etmesi halinde beldelerinde kısmi su kesintilerine başlamalarının söz konusu olabileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi