EDREMİT Belediye Başkanı Av.Tuncay Kılıç katıldığı Türk Yunan Ticaret Fuarı dahilinde ziyaret ettiği Kuzey Adaları Ege Belediyeler Birliği, Midilli Ticaret Odası ve Midilli’de yayın yapan bir bölgesel televizyonda ortak bir mesajı verdi. Başkan Kılıç “Şimdi politika zamanı değil, ticaret zamanı” dedi.

Gelişen ve büyüyen Edremit’in tanıtımı için büyük bir mesai harcayan Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç Midilli fuarında da tanıtımı ayrılan zamanın dışında da bölgenin tanıtımı ve iş birliği için ziyaretlerde bulundu.

Başkan Kılıç’ı ilk olarak bölgesel televizyon olan Archipelagos Televizyonu konuk olarak aldı. Başkan Kılıç Edremit ve Edremit ekonomisini ve kültürel hayatını anlattı. Bölgede yüksek bir izlenme oranı olan kanalın yayını yaklaşık 45 dakika boyunca devam etti.




Daha sonra Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç Kuzey Ege Adaları Belediyeler Birliğinin davetlisi olarak bir söyleşiye katıldı. Burada Başkanı Kılıç  dostluk ve kardeşlik kavramlarının artık tartışılır olmaktan çıktığını, oluşan ve kuvvetlenen bu dostluk ortamının daimi olması için her iki bölgenin de politika yerine ticaret yapması gerektiğini ifade etti. Başkan Kılıç bu doğrultuda Edremit Belediyesi olarak şirketler aracılığı ile bölgede turizm, otelcilik ve jeotermal gibi alanlarda hizmet verebileceklerini ayrıca uygun şartlar oluşturulduğunda gıda sektöründe de ortak çalışmalar yapılabileceğinin altını çizdi. 

Midilli’nin yıllardan bu yana turizmde hak ettiği payı ve büyümeyi alamadığını ancak her geçen gün yükselen bir değer olan Edremit Körfezi ile ortak hareket edildiği takdirde her iki tarafında menfaatine güzel çalışmalara imza atılabileceğini vurguladı.

Turizm ve ticarette en büyük problemin vize olduğunu, Yunan makamların vizenin kaldırılması için elinden geleni yaptığını ancak Avrupa Birliğinin bunu her seferinde engellemek için elinden geleni yaptığını inandıklarını ifade eden Kılıç, 'Kapıda Vize Uygulaması’nın da bir çözüm olmaktan şimdilik uzak bir yöntem olduğunu kaydetti. Başkan Kılıç, daha sonra Türk ve Yunan İş Adamlarının katıldığı Türk-Yunan İş Adamları toplantısına katıldı.

Editör: Haber Merkezi