BALIKESİRLİ Alper Şentürk, önce kanser tedavisi gören annesini kaybetti bir ay sonra da askere gitmek için Balıkesir'e gelirken geçirdiği kazada tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

GATA'DAKİ DERS

Hayatı felaketlerle kararan Alper, GATA'da tedavi görürken karşılaştığı bedensel engelli basketbolculardan etkilenip Balıkesir'in ilk bedensel engelli basketbol takımını kurdu. Kaptanlığa da seçilen Alper takımını 5 yılda 1. Lig'e taşıyarak hayata tutunmayı başardı.

FİLM GİBİ YAŞAM

Balıkesirli Alper Şentürk'ün filmlere konu olabilecek hayatı Aralık 2003'de yaşadığı felaketlerle değişti. 23 yaşındayken Kocaeli Üniversitesi Deniz Liman İşletme Bölümü'nü bitirip İstanbul'da bir gemi firmasında çalışan Alper Şentürk, kanser tedavisi gören annesi Aynur Şentürk'ü 28 Aralık 2003'de kaybetti. Annesinin acısını unutmaya çalışan Alper Şentürk, bu kez askere gitmek için İstanbul'dan Balıkesir'e gelirken hayatının en büyük acısını yaşadı.

Eşyalarının da içinde bulunduğu kamyonetin TIR'la çarpışması sonucu ağır yaralanan Alper Şentürk, omurilik felci sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Geçirdiği kazanın ardından aylarca komada kalan ve GATA'da tedavi gören Alper Şentürk burada Bedensel Engelliler Basketbol Milli Takımı sporcularını gördü.

TAKIM KAPTANI

Bedensel engelli basketbolcuların çalışma azmi ve yaşama tutunmalarından çok etkilenen Alper Şentürk, Balıkesir'e döner dönmez 2006 yılında Balıkesir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını kurarak kaptan oldu.

MUCİZE GİBİ

Alper Şentürk'ün kuruculuğunu ve takım kaptanlığını yaptığı Balıkesir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 5 yılda 2. Lig'den 1. Lig'e yükseldi. Şentürk, "Arkadaşlarımla birlikte kısa sürede bu başarıyı elde ettik. Yeni hedefimiz Süper Lig'e yükselmek" diye konuştu.

BİRİNCİ LİG'E ÇIKTILAR

Basketbolla yaşama sevinci ve umudunu tekrar yakaladığını belirten Şentürk, "Annemi kaybetmemin acısını yaşarken tekerlekli sandalyeye mahkum olunca hayata küstüm. Ailemin ve arkadaşlarımın desteğiyle hayata tutunmaya çalışırken kurduğum Balıkesir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı adeta beni hayata yeniden bağladı. 11 arkadaşımla birlikte evlerimizden tekrar çıkıp sosyal hayata alıştık. Birey olarak spor yaparak, yeni çevreler edinerek yaşama sevincimizi tazeledik. Evlerinden hiç çıkmayan takım arkadaşlarım için de basketbol kurtarıcı oldu" dedi.

Editör: Haber Merkezi