Her hafta olduğu gibi bu hafta da paylaşımlarına vatandaşları salgın hususunda uyarıda bulunarak başlayan Vali Şıldak mevcut tedbirlere en iyi şekilde uyulması gerektiğini belirtti. 

Tüm ilçelerde vaka olduğunu ve bazı ilçelerde bulunan mutasyonlu virüsun yayılımının daha hızlı olduğunu belirten Şıldak yeni normale geçilebilmesi için herkesin tedbirlere uyması gerektiğinin önemini vurguladı. 

Virüsün mutasyonlu halinin bulaşıcılık özelliğinin yüksekliği sebebiyle halen kırmızı olan risk grubu renginin maviye dönmesi için denetimler dolayısıyla hergün sahada olan Şıldak bugünkü paylaşımında;

"Kıymetli Hemşehrilerim,
Yeni bir haftaya başlarken hepinize sağlık ve esenlik diliyorum. 
Covid-19 salgın hastalığından kurtulabilmemiz için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi mevcut tedbirleri en iyi şekilde uygulayarak bunu başarabiliriz. 
Bildiğiniz gibi son dönemde neredeyse bütün ilçelerimizde vaka sayıları tekrar yükseliyor ve hastalığın bu seyri maalesef durmuyor. Yayılan virüsün mutasyonlu olduğunu, daha fazla bulaşıcılık özelliği taşıdığını da belirtmek istiyorum. 
Balıkesir’de yeni normalleşme döneminin daha erken başlayabilmesi için bütün kurumlarımızın desteğiyle yoğun şekilde denetim uyguluyoruz. 
Siz değerli Vatandaşlarımızdan da anlayış ve destek bekliyoruz. 
Kurallara tam olarak uyalım, hepimiz kendi tedbirimizi alarak İlimizi sağlıklı günlere taşıyalım.
.."ifadelerini kullandı.

Salgının kontrol altına alınmasında önemli bir rol alan aşı için sırası gelen vatandaşları aşı olmaya çağıran Şıldak salgını kontrol altına almak için hareketliliğin azalmasının da önemine değindi. 

Her fırsatta tedbirlere samimiyetle tam olarak uyulması gerektiğini belirten Şıldak paylaşımında herkesin kurallara uyması gerektiğini yineledi.

BALIKESİR PİK YAPMADI!

 Vali Hasan Şıldak, “Gerek mutasyonlu vakaların çokluğu, gerekse sanayi tesislerimizdeki yoğun vaka çıkışı ilimizin genel vaka sayısını artırdı.” derken, Balıkesir’in pik yapmadığını, bu nedenle bağışıklık oranının da düşük olduğunu açıkladı.

6 İLÇEDE RİSK BÜYÜK

 Özellikle Bandırma, Gönen, Susurluk, Altıeylül, Bigadiç, Dursunbey’in şu an diğer ilçelere göre daha riskli durumda olduğunu belirten Şıldak, “Bu ilçelerdeki vatandaşlarımızın çok daha duyarlı olmalarını rica ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi