Vefat ettiği Haziran 2017'den bu yana isminin, gecesini gündüzüne katarak çalışıp 'kasabadan kente dönüştürdüğü' Balıkesir'deki bir noktaya verilmesi konuşulan 'efsane başkan' Sabri Uğur'un adı nihayet şehrin arka noktalarındaki bir caddeye verilebildi. Uğur'la birlikte, geçtiğimiz günlerde vefat eden ünlü iş insanı Faruk Kula'nın da adı fabrikasının bulunduğu caddeye verilerek ölümsüzleştirildi.

Uğur ile Kula isimlerinin Karesi ilçesindeki iki caddeye verildiğine ilişkin Karesi Belediyesi Basın Bürosundan şu bilgi paylaşıldı:


Karesi Belediye Meclisi Şubat ayı ilk olağan toplantısında Karesi’deki iki caddeye vefat eden eski Belediye Başkanlarından Sabri Uğur ve Ticaret Borsası Başkanı ve işadamı Faruk Kula’nın isimlerini verdi.

Karesi Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı dün akşam yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından yoklama yapıldı.

Belediye Başkanı Dinçer Orkan başkanlığında yapılan toplantıda Karesi’deki iki caddeye vefat eden eski Belediye Başkanlarından Sabri Uğur ve Ticaret Borsası Başkanı ve işadamı Faruk Kula’nın isimlerinin verilmesi önerisi görüşüldü.

Oybirliği ile Dereboyu Caddesine Sabri Uğur’un, Eski Kepsut Caddesine ise Ticaret Borsasının efsane başkanı ve hayırsever iş adamlarından Faruk Kula’nın isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal tarafından meclis üyelerine müdürlüğün geçtiğimiz 5 sene ile önümüzdeki yıllarda Karesi’ye yaptığı ve yapacağı yatırımları anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi