12 Haziran seçimlerine yeni anayasa vaadi ile giren AK Parti, ekimde Meclis'in yeniden açılmasıyla birlikte önceliği sivil anayasa çalışmalarına verecek.

Daha önce küçük çalışma grupları oluşturan AK Parti, geniş kapsamlı ilk toplantısını dün AK Parti Genel Merkezi'nde yaptı. Parti genel merkezinde dün gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik başkanlık yaptı. Toplantıya başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Grup Başkan Vekili Mahir Ünal katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Ömer Çelik, parti olarak bir anayasa taslağı hazırlamadıklarını vurguladı. "Anayasanın yapılacağı zemin TBMM'dir. Bu da partilerin vereceği üyelerle oluşacak uzlaşma komisyonunun görevidir" diyen Çelik, kendilerinin komisyon olarak hazırlık çalışmalarını sürdürdüğünü, bir 'ilkeler manzumesi' hazırladıklarını kaydetti.

Çelik, BDP ile de görüşüp görüşmeyeceklerinin sorulması üzerine de "BDP eğer yemin ederse, Meclis'te grubu bulunan bütün partiler tabii ki ziyaret edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi