Balıkesir Milletvekili İnsan Hakları komisyonu ve Çocuk hakları alt komisyon üyesi Av. Pakize Mutlu Aydemir, Ak Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve Milletvekilleri R. Sezer Katırcıoğlu, Sermin Balık ve Ak Parti Genel Merkez Kadın kolları İnsan Hakları Başkanı Nihan Turna Sakaltaş ile 23 Temmuz 2019 ve 24 Temmuz 2019 tarihlerinde Elazığ ve Tunceli illerini kapsayan bir program gerçekleştirdi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu’nu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten heyet, Elazığ’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Himayelerinde 200 Bin metrekare alan üzerine kurulan Ülkemiz ve Avrupa’nın en büyük İpekyolu çocuk ve gençlik çalışmaları merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.  

Ak Parti Hükümetleri olarak her alanda olduğu gibi geleceğimizin teminatı çocuklara ve gençlere sahip çıktıklarını anlatan Mutlu Aydemir, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz aydınlık yarınlarımızın idarecileri olarak modern çağın şarlarına uygun ve batıda ne varsa doğuda da o var mantığı ile en iyi eğitimi imkanları almaları için gece gündüz çalışıyoruz. Biz Ak Parti hükümetleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemizin gençlerini eğitime, sanata yöneltip yatırımlar yapar iken sözde Kürt kardeşlerimin haklarını savunduğunu iddia edenler çocuk katili hain terör örgütü PKK ile ortak hareket edip yapılanlara çocuklarımızın gençlerimizin hayallerine engel olmakla meşgul olmaktadırlar" diye konuştu

TUNCELİ TEMASLARI

Başarılı operasyonlara imza atan Tunceli İl Jandarma komutanlığını eski Bandırma Kaymakamı şimdi Tunceli valisi Tuncay Sonel ile ziyaret eden Aydemir ve Milletvekillerimiz komutan ve askerlerimizle sohbet ederek bilgiler aldı. Burada Güçlü ordu Güçlü Türkiye vurgusu yaparak askerlerimize moral verdiler.

ŞEHİT EVİNE ZİYARET

Tunceli ili ovacık ilçesinde hain çocuk katili PKK terör örgütü tarafından araziye döşene Eyp’nin patlaması sonucu şehit olan Ayaz ve Nupelda Güloğlu evlatlarımızın ailesine taziye ziyaretinde bulunan heyet ve Aydemir konuşmasında; yıllardır Pkk terör örgütü ve destekçilerinin silahlı ve siyasi eylemlerinden zarar gören vatandaşlarımızın devlet olarak her zaman yanında olduk, olacağız. Terörle mücadelemiz kararlılığımız çocuk katili PKK terör örgütü ve tüm yandaşları ortadan kaldırılıncaya kadar kararlıkla azimle sürdürülecektir." vurgusu yaptı.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette Mutlu Aydemir, "Şehit Ayaz ve Nupelda yavrularımıza ve vatan savunmasında teröre kurban verdiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır diliyorum." dileyerek acılarını ortak oldu.

VATANDAŞLA SOHBET

Aydemir ve heyet Tunceli valisi olarak göreve başlayışı ile bölgede özellikle ovacık ilçesinde yaşanan değişimi yapılan hizmeti yerinde görerek bölge halkı ile sohbet ettiler. Heyet bölge esnafının, çocukların ve vatandaşların yoğun ilgisinden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Aydemir; "Başta Genel Başkan yardımcımız Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin usta, ev sahiplikleri için Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu, Elazığ Ak Parti İl Başkanımız Ramazan Gürgöze, Tunceli Valimiz Tuncay Sonel, komutanlarımıza bizleri bağırlarına basan yöre halkına teşekkür ederim" diyerek bölgeden ayrıldılar.

Editör: Haber Merkezi