Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İngiltere'de yayınlanan The Economist dergisinde CHP ile ilgili yer alan yorum için yaptığı değerlendirmede, ''Avrupalı bir basın mensubunun CHP'yi destekliyor gözükmesinde hiç bir anormallik görmüyorum'' ifadesini kullandı.

12 Haziran seçimleri öncesindeki yurt gezileri kapsamında Balıkesir'e gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin il yöneticileri ve milletvekili adaylarıyla birlikte bir lokantada basın toplantısı düzenledi.

Kamalak, ülkedeki en büyük sorunun işsizlik olduğunu ve oranın son 9 yılda yüzde 6'dan 11.9'a yükseldiğini ileri sürdü. İşssizliğin terörü beslediğini savunan Kamalak, ''Sosyal olaylar tek bir hadiseyle izah edilemez. Rusların matruşka denilen bir oyuncağı vardır. Birini çıkarırsın içinden başka bir tane daha çıkar. Ülkemizdeki işsizlik aynen böyledir. '' dedi.

- İŞSİZLİK VE BORÇLANMA ÜRKÜTÜYOR -

Kamalak, işsizliğin beraberinde asayiş olaylarını da beraberinde getirdiğini belirterek, terör olaylarındaki artışa dikkat çekti. Kamalak, '' On yıl önce mi terör olayları Türkiye'de daha şiddetliydi şimdi mi? Hiç şüphesiz şimdi daha şiddetli. Terör olayları Başbakan'a kadar dayandı. Bugün Başbakan'ın konvoyuna silahlı saldırı yapılabiliyor.'' değerlendirmesinde bulundu

Gelir dağılımında dengelerin bozulduğuna, dolar millarderi sayısının Ak Parti iktidarı döneminde 39'a yükseldiğini söyledi. Kamalak, Türkiye'nin iç ve dış borç toplamı 186 milyar dolar idi. Bugün 525 milyar dolara çıktı. Bu borcu millet ödeyecek. Ancak bir de milletin bankalara özel borcu var. Türkiye'de 16 milyonu aşkın vatandaşımız icralık. Doğmamış bebekler bile borçlandırılmış durumda. '' dedi


- İMAM HATİPLİ ÖĞRENCİLERİN YURDUNA YAPILAN SALDIRI -

SP genel başkanı Mustafa Kamalak, Şırnak'ın Cizre ilçesinde, imam hatipli öğrencilerin kaldığı öğrenci yurduna gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak "anormal gidişin, normal sonucu'' olarak değerlendirirken, "Bir kimse Allah'tan korkmuyorsa, ondan her türlü kötülük beklenir. İslam, bu ülkenin ortak değeridir. Dini eğitim üzerindeki engeller mutlak suretle kaldırılmalıdır. Bu olay yüreğimizi parçaladı. Çok üzüldük.'' diye konuştu.

- THE ECOMONİST'İN YORUMU -

Kamalak, İngiltere'de yayınlanan İngiliz The Economist dergisinde yayınlanan CHP'ye oy verilmesi gerektiğini içeren yorumla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine ise, ''anormallik'' görmediğini belirtti.

Kamalak, şöyle konuştu: ''Adı geçen dergi, daha önce de AK Parti'ye oy verilmesi için yönlendirme yapmıştı. Burada amaç, mümkün olduğu kadar halkı milli görüşten uzaklaştırmaktır. Her ne kadar Tayyip bey, 'Biz milli görüş gömleğini çıkardık.' diyorsa da sanıyorum onun geleneğinden, adetinden tam olarak kurtulması mümkün değildir.

Avrupa düşüncesine göre, Kemal bey ve CHP Avrupa'ya daha yakın. Çünkü Avrupa'nın uzantılarını burada ona daha rahatlıkla kabul ettirir. Meseye kökten bakmak lazım. Dolayısıyla Avrupalı bir basın mensubunun CHP'yi destekliyor gözükmesinde hiç bir anormallik görmüyorum.''

Kamalak, partisinin milletvekili adaylarını tanıttıktan sonra, Balıkesir'den ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi