Meclis toplantısı münasebetiyle Büyükşehir Belediyesinde bugün hareketli saatler yaşadı. Salon ve bulunduğu katın her noktası dezenfekte edildi. Ateşleri ölçülerek salona alınan üyelere maske ve eldiven dağıtıldı, ama takıp örnek davranış sergileyen isim az oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimini Başkan Yücel Yılmaz bizzat yönetti.

CHP grubu, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Bilim Kurulu üyelerinin "sokağa çıkmayın" uyarılarını gerekçe göstererek toplantıya katılmadı.

Meclis salonu ve bulunduğu kat oturum öncesi belediye görevlilerince koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle baştan aşağıya dezenfekte edildi.

Salonun bulunduğu bölüme girişte meclis üyeleriyle personelin ateşi belediye doktoru tarafından ölçüldü.

Toplantı başında meclis üyelerine maske ve eldiven dağıtıldı.

Oturum süresince de sürekli kolonya ikram edildi. 

MASKEYİ BİR TEK O TAKTI

Toplantıda meclis üyeleri Covid-19 salgınına önlem amacıyla yanlarındaki koltukları boş bırakarak oturdu. Kimi meclis üyelerinin ise bu kurala uymadıkları gözlendi. 

Ayrıca, dağıtılan maske ve eldiveni meclis üyeleri arasında kullanan isimlerin başında AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin geldi. Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek ile AK Partili Türkan Ketenci Buğra'nın da toplantı süresince maske taktıkları görüldü. 

Bu isimlerin salgına karşı duyarlılığı ve maske takarak verdiği görüntüyle örnek davranış sergilemesi alkış aldı. 

ŞAHİN SUSTU, CANKUL KONUŞTU!

Bu arada, bugünkü oturuma katılmayan CHP grubunu ise, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AK Parti Grup Başkanı sıfatıyla eleştirdi.

Cankul, "Bugün mecliste alınacak kararlara karşı çıkmak adına Koronavirüs hastalığını bahane eden CHP'li meclis üyelerini kınıyorum" ifadesini kullandı.

CANLI YAYIN TEKNİK ARIZAYA TAKILDI

Öte yandan, daha önce internet üzerinden canlı yayınlanacağı belirtilen toplantıdan teknik bir arıza nedeniyle yayın yapılamadı.

Editör: Haber Merkezi