Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, demokrasilerde sorunların çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu hatırlattı.
Şeker, seçimlerden sonra bağımsız vekiller ile CHP'nin yemin boykotuyla bir kriz yaratma çabası içine girdiklerini kaydederek, "Böylece baskı ile yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirinden bağımsız olduğunu unutarak, eski dönemlerde olduğu gibi tutuklu vekillerin çıkarılması için iktidardan yargıya müdahale beklentisi içine girmeleri manidardır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir beklentinin yanlış olduğunu, yargıya müdahalenin Ak Parti iktidarında kesinlikle olmayacağını, net bir dille ifade etmiştir. Bu arada MHP’nin meclise girip yemin ederek, çözüm yerinin meclis olduğunu göstermesi takdire şayandır.         
Yemin boykotu bugünün Türkiye’sinin beklentilerine hiç uygun olmayan bir eylem biçimidir. Sonuç alınması bu yüzden mümkün görünmüyor. CHP yöneticileri geçmişte başarılı olabilecek bir yöntemi bugünün siyasi zemininde uygulama yanlışlığına düştükleri için başarılı olamayacaklardır.      
Çıkış yolu gerek CHP, gerekse bağımsızlar hiç vakit kaybetmeden yaptıkları yanlıştan dönerek millet iradesinin yansıdığı mecliste yeminlerini ederek yasama görevine katkıda bulunmaya başlamalarıdır. Aksi halde yaptıkları siyasi intihardan başka bir şey değildir. Tekrar ediyorum. Sorunların çözüm yeri meclistir. Ve zararın neresinden dönülse kardır" dedi.
Editör: Haber Merkezi