Türkiye’nin Gara Dağ operasyonu sonucu verdiğimiz 16 şehidin acısını yaşarken bir anda bu operasyon konusunda iç siyasette garip tartışmalar açıldı. Biz bu tartışmalarla meşgul olurken de bir anda Lozan’a göre silahsızlandırılmış bölge Dedeağaç’a ABD’nin içlerinde saldırı tipide dâhil 100’ün üzerinde helikopterleri yüzlerce zırhlı aracı çıkardığını öğreniyoruz.

Şu an ABD neredeyse Trakya Bölgesini ani bir baskınla ele geçirebilecek gerekli hava ve zırhlı araç teçhizatına sahip durumda gözüküyor.

Daha bunun ötesi de bulunuyor. Bulgaristan’daki üslerinde de hummalı bir hareketlilik söz konusu. Hava indirme komando birlikleri bu bölgede bulunuyor. Burası aynı zamanda bölge ülkelerinden toparladığı askerlere eğitim verme üssü haline getirilmiş durumda. Hatta eğittiği askerler arasında Azerbaycanlılarda var.

Diğer taraftan Romanya’da aynı. Romanya’dan gelen haberlere göre son haftalarda ABD üssünde çok aşırı tatbikatlar yapılıyor. Romanya üssünün en büyük özelliği nükleer başlıklı füzelerin olması. 15 Temmuz’da FETÖ üzerinden düzenlediği darbe girişimi sonrası ABD İncirlik’teki bazı nükleer başlıklarını Romanya’ya taşıdığı şeklinde ve yönleri Türkiye’ye dönük. ABD üssündeki hareketlilik Romanya vatandaşlarının aşırı dikkatini çektiği haberleri geliyor. Hatta bu hareketliliğin asıl amacının Türkiye’ye yönelik olduğu konusu Romen vatandaşlar arasında endişeye yol açtığı ve ABD’ye karşı bir düşmanlığın oluşmaya başladığı bilgileri de var.

2003-2004 yıllarında Türkiye’de kurgu roman tarzında bir kitap “Metal Fırtına” betseller olmuştu. Bu kurguya göre ABD Türkiye’yi ani bir baskınla işgal edecek. Ankara ve İstanbul’a atom bombası atacak. Düzenli ordu ciddi zarar görecek. Fakat çok ciddi bir sokak savaşları yaşanacak. Ama bu savaşların sonunda ABD büyük yenilgi yaşayacak.

ABD’nin Dedeağaç’a 100’den fazla helikopter ve zırhlı araç indirmesi bilgilerinin ardından bir dostum aradı. Bu kitabı hatırlattı. ABD’nin ne yapmak istediğini bu kitaptaki kurgular ışığında görmek daha kolay olacak. Ki işin vahametini daha iyi anlamakta yarar var. Fırsatı olan bu kitabı tekrar okumalı ki bugünlerde içine düştüğümüz kısır siyaset tartışmalarının ötesine geçerek ABD’nin ani saldırısına karşı uyanık olalım.

Gara Dağ harekâtı ve 16 şehit olayının içyüzü mutlaka aralanmalıdır. ABD ve NATO’nun bölgedeki niyetleri bellidir. Bugün PKK’yı maşa gibi kullanan ABD ve NATO’dur. 13 vatan evladının kaçırılarak PKK’ya teslim edenlerin kimler olduğu bilinmezse bazı şeyleri çözemezsiniz? Hatta bu şehitlerin infaz emrinin bile kimden çıktığını. Gara Dağ bölgesinde büyük bir başarı ile bugüne kadar Barzani’nin Saddam’a karşı kullandığı ABD tarafından inşa edildiği iddia edilen ve son dönemde PKK’ya tahsis edilen karargâh imha edilmiştir.

Öyle görülüyor ki bu harekâtla ABD ve NATO’nun bacakları kırılacak şekilde ayaklarına basıldı. Keşke ayakları kırılaydı.

ABD bugüne kadar kendi adına çalışma yaptığı Suriye ve Irak bölgesinde bundan böyle NATO’yu da işin içine soktu. Dolayısıyla resmiyette olmasa bile fiiliyatta NATO’nun konsept tehdit unsurları arasına Türkiye girdi. İşte tüm bu nedenlerle NATO’ya denetimsiz Türkiye içinde faaliyet hakkı veren bütün uygulamaları kaldırılmalıdır. Öncelikle NATO’ya bağlı asker ve personelin direk bizim Genelkurmay’a öncelikle bağlı olunması sağlanmalıdır.

Yoksa çok yakında NATO konsept bahanesi ile Suriye sınır boyundan başlayarak Irak, İran boyunca bitmek üzere olan duvarların korumasını oldu-bittiye getirerek devralmak isteyecektir. Kendi sınırımız NATO’nun insafına kalacaktır.

Kısaca son gelişmeler ABD’nin Türkiye’ye yönelik çıldırmış halde davrandığı aşikârdır. ABD’nin her türlü çılgınlığına karşı hem içerde hem de ABD’de Türkiye’nin tedbir almak zorunluluğu doğmuştur. Son olaylar ABD’nin birincil düşman statüsünde olduğunu ortaya koymuştur. Gözle görülmeyen bir virüs dünyayı ne hale getirdi. Türkiye’de kendine karşı hazırlık yapan ABD’ye karşı devrin görünmeyen en küçük virüs benzeri silahlarla tedbir almasının vakti gelmiştir. ABD çöplüğüne geri dönene kadar da bu tedbirleri elden bırakmamalıdır.

ABD’nin son dönem askeri hazırlıkları bazı uzmanların dediği gibi kesinlikle Rusya’ya yönelik değildir. Tam tersine Rusya ABD’nin müttefikidir.

Türkiye zor zamanların devletidir. Zora girmeden gücü ortaya çıkmaz. ABD belasını aramasın.

Vurgulamakta fayda var YAŞ oyunları kimseye fayda getirmez.

Cuma’nın hayrı üzerinize olsun…