Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün sabah gözaltına aldığı 14 kişiden 9’u savcılıktaki alınan ifadelerinden sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 8 kadının emniyette dün gece saatlerinde başlayan ifade verme işlemi sabahın ilk saatlerine kadar sürdü. Daha sonra savcılığa sevk edilen 8 kadının adliyede ifade verme işlemi öğle saatlerinde başladı. Gözaltı kararı bulunan, ancak küçük çocuğu olması nedeniyle gözaltına alınmayan dernek üyesi bir kadın da adliyeye gelerek ifade verdi. 
Yaklaşık 9 saat süren savcılık ifadesinden sonra aralarında 2 İş-Kur İl Müdürlüğü çalışanı ve 7 dernek eski üyesi toplam 9 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak 3 kişinin yarın savcılık tarafından tekrar adliyeye çağrıldığı bildirildi. 

Savcılıktaki ifadeleri saat 21.00 civarında biten İş-Kur İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan kadın memurlar E.B., K.K. ile derneğin eski yöneticileri Dr. E.Y., Dr. A.Y., Dr. E.S.Y., ziraat mühendisi Ü.T., A.E., Ş.T. ve H.B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Bu arada aralarında İş-Kur eski ve yeni il müdürlerinin de bulunduğu beş kişinin emniyetteki ifade verme işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Gözaltında bulunan 5 kişinin bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.



Editör: Haber Merkezi