BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesir'in tanıtımı için hemşeri derneklerini ağırladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur, yurt dışı ve yurt içinde kent sakinlerinin dayanışmasını sağlamak, ilin gelişmesine her alanda öncü olmak için kentte kurulan 15 derneğin başkan ve yöneticilerini makamında konuk etti. Balıkesir'e yapılan yatırımları anlatıp, şehrin daha iyi tanıtılması için destek istedi. Balıkesir'in geleceğine yön verecek projeleri maketler üzerinde konuklarına gösteren Uğur, hayata geçirilecek projelerle Balıkesir'i marka şehir yapmak istediklerini vurguladı. 
Yalnız il merkezinde değil, tüm ilçelerde gelişmenin hızlanması için çaba harcadıklarını belirten Başkan Uğur, "Zaman ilerledikçe Balıkesir'de daha da değişiklikler olacak. Yalnız merkezde değil Sındırgı, Manyas, Bandırma ve tüm ilçelerde değişimler yaşanıyor. Balıkesir öyle büyük bir kent ki Balıkesirliler, Balıkesir'i tanımıyor. Ayvalıklı Sındırgı'yı, Erdekli Dursunbey'i bilmiyor. Gezilerle Ayvalıklı'yı alıyoruz Dursunbey'e, Burhaniyelileri Sındırgı'ya götürüyoruz. Balıkesir'de Balıkesir kimliği oluşsun istiyoruz. Balıkesir'e ilgi her geçen gün artıyor. Örnek vermek gerekirse, önceki gün Şişecam topluluğuyla imzalanan protokolle 1 yıl içinde 400 milyon liralık yatırım yapılacak. Şişecam imzayı atmadan fabrikada kullanılacak malzemeleri bile sipariş etmiş. Bunun arkasından Kale Grubu geldi, burada yer aldı. Filli Boya imza atacak. Hek Gıda, unlu mamuller üretecek. Çayderesi projemizin ilk etabı bitti, Nisan ayında hizmete girecek. Daha sonra, On Burda Alışveriş caddesi, 1000 yataklı şehir hastanesi ile birlikte hizmete girecek. Bu yatırımlar Balıkesir'de 10 bine yakın istihdam sağlayacak. Biz de belediye olarak Balıkesir'in sosyal hizmet alanlarını daha da geliştireceğiz" diye konuştu. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin konuğu olan 15 derneğin yöneticisi, toplantı sonrasında yapılan yatırımlardan Fırıntaş, Çayderesi, Yeni Hal, Hayvan Barınağı ve Çocuk Köyü'nü gezdi; yeni projeler hakkında bilgi edindi.
Editör: Haber Merkezi