BALIKESİR Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 363'üncü dönem asteğmenler, sözleşmeli erler ve 363'ncü kısa dönem erler yemin etti, yeni görev yerlerine uğurlandı. 
Bakım Okulu'nda düzenlenen törene Okullar Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Balıkesir Bakım Okulu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, askeri erkan ve asteğmen ve erlerin aileleri katıldı. Temel eğitimlerini tamamlayan asteğmen ve erlerin 'Kınalı Ali' adlı gösterisinin ardından 363. Dönem asteğmen ve erler silah ve bayrakların üzerine el basarak yemin etti. Okullar Komutanı Korgeneral Barutçu, birliğine ilk katılan er Hüseyin Kantık'a teşekkür belgesi verdi. Vatani görevini yıllar önce aynı eğitim birliğinde yapan ve törene katılan Mehmetçikler'in babalarına da teşekkür belgesi verildi.

Törende Mehmetçikler'e ve ailelerine seslenen Bakım Okulu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, "Bize teslim ettiğiniz evlatlarınıza gözümüz gibi bakarak bugünlere getirdik. Tüm güzellikler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, aksaklıklar ise bizim şahsi kusurumuz. Bu askerlerimizin hepsinin Kınalı Ali'den farkı yok. Engellilerimiz bile bir günlük temsili askerlik yapmaya gelirken, ellerine kına yakmıştı" dedi.
"BU RUH VARKEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ KİMSE BÖLEMEZ"
2 Mayıs'ta Hakkari'de şehit düşen Piyade Komando Er Ayhan Erdoğan'ın sosyal paylaşım sitesindeki annesine yazdığı 'Bak ben asker oldum anne. Hani akşam yemeğini beğenmeyen oğlun bugün ne bulursa yer oldu. Sabah yatağından olduğu gibi çıkan oğlun, bugün yatağını beş dakikada jilet gibi yapar oldu. Gömleğinin üstündeki en ufak çizgiye bile kızan oğlun, bugün ter kokan kamuflajı 3 dakikada giyer oldu. Hani bana ayakkabı almıştın da mırın kırın eden oğlun. Bugün 5 kilo botun içinde ayakları şişer oldu. Evden giderken; 'Gitme' dediğin oğlun bugün evde bir dakika olabilmek için neler vermez oldu. Hani 'bir şey yap' deyince 'of anne' diye cevap veren oğlun, sesinin bir damlasına susar oldu. Hani hasta olduğunda başında sabahladığın oğlun, bugün yara bere içinde yatar oldu. Sabah yatağında 'Hadi oğlum kalk, öğlen oldu' dediğin oğlun, bugün güneş daha doğmadan kalkar oldu. Dedim ya anne, bak ben asker oldum" metni okuyan Tümgeneral Akyürek, "Bu ruhun Çanakkale'den, Dumlupınar'dan farkı yok. Bu ruh varken Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse bölemez" diye konuştu. 
Geçit töreninin ardından tören alanında bekleyen evlatlarına koşan aileler gözyaşları içinde kucaklaşıp, sevinç yaşadı.
Editör: Haber Merkezi