Milli İradeye Saygı Platformu Yönetim Kurulu üyeleri Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Balıkesir'deki 120'ye yakın sivil toplum kuruluşunun temsilcisi tarafından oluşturulan Milli İradeye Saygı Platformu'nun İcra Kurulu üyeleri Vali Ersin Yazıcı'ya çalışmaları hakkında bilgi sunumunda bulundular.
Vali Ersin YAZICI, kabulde yaptığı konuşmada Balıkesirli vatandaşların 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından meydanları boş bırakmadığını söyledi. 
Bu milletin her ferdinin vatan uğruna canını vermeye hazır olduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, “Balıkesirli hemşehrilerimiz, Ülkemiz, Milletimiz ve Milli İrademize yönelik gerçekleştirilen hain ve kalleşçe saldırıya karşı ilk günden itibaren önemli bir birliktelik örneği göstermiş,  bütün şer odaklara karşı tek vücut, tek yürek olarak tarihine, geçmişine yakışır şekilde kuvvetli bir mesaj vermiştir.” dedi.
 
TEK YÜREK OLAN BU MİLLETİ, BU DEVLETİ KİM YIKABİLİR?
    FETÖ'nün her şeyi hesap ettiğini ancak Türk Milleti'ni hesap edemediğini belirten Vali YAZICI, “Bu darbe girişimi, Allah'ın yardımı, devlet adamlarımızın dik duruşu ve milletimizin dünyaya örnek olacak cesaretiyle sonuçsuz kalmıştır. Tüm yurtta darbe girişimi protesto edilirken Balıkesir'de de mitingler devam ediyor. Millî İrademize kast eden tüm hainlere karşı mücadelemiz her yerde devam edecektir. Bu hainlere şehitlerimizin hesabını soracağız. Bugün birlik ve kardeşlik günü. Demokrasimiz ve şehitlerimiz için meydandayız. Tek yürek olan bu milleti, bu devleti kim yıkabilir?" dedi.

Heyet, Balıkesir'de darbe teşebbüsü sırasında ve sonrasında darbecilere karşı vermiş olduğu mücadeleden dolayı Vali Yazıcı'ya teşekkür etti.
Ziyarette Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gür, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Balıkesir Temsilcisi Sinan Erguvan, Balıkesir İHA Temsilcisi Aydın Ataç, Avukat Şükru Güneş. Anadolu Gençlik Derneği Balıkesir Başkanı Ersin Güçlü, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı hazır bulundu.
Editör: Haber Merkezi