Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yıldız projelerinden olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı Projesi, uluslararası fuar organizasyonunda “Yıldız Proje” kategorisinde ödüle layık görüldü.
Tureks firmasının her yıl üç gün süre ile düzenlediği Atrax 2015 4. Uluslararası Eğlence – Etkinlik, Park – Rekreasyon Endüstrisi ve Hizmetleri Fuarı 3 ila 5 Aralık tarihlerinde İstanbul'da düzenlendi. Yeşilköy'deki İstanbul Expo Center'da düzenlenen uluslararası boyutta eğlence sektörünü İstanbul'da buluşturan tek fuar olan Atrax 2015 4. Uluslararası Eğlence – Etkinlik, Park – Rekreasyon Endüstrisi ve Hizmetleri Fuarı'nda  bu yıl ki Shining Star Awards ödül töreninde jüri, “En İyi Rekreasyon Alanı” dalında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çay Deresi Rekreasyon Projesi'ni kentsel yaşam kalitesini yükseltecek, marka bir kent yaratılması vizyonuyla ödüle layık gördü. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen fuardaki ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u temsilen Genel Sekreter Osman Yenidoğan katıldı. 'Yıldız Proje' ödülünü alan Osman Yenidoğan, Balıkesir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un öncülüğünde daha birçok vizyon projenin önümüzdeki süreçte hayata geçirecileceğini ifade etti. Yenidoğan, uluslararası fuar organizasyonunda jürinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Çay Deresi Rekreasyon Alanı Projesi'ni ödüle layık bulmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirterek teşekkür etti.

ÇAY DERESİ REKREASYON ALANI PROJESİ 

Sergi salonu ve barkovizyon salonuyla kentin sosyo-kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek Showroom Binası, Balıkesirli’ye açık havada alışveriş keyfi ve yeme-içme imkanları sunan 29 bloktan oluşan Alışveriş Sokakları, 1,8 km’lik uzunluğuyla her yaştan spor severi terletecek Koşu Parkuru ve Fitness Alanı’yla sportif imkanlar, çocukları heyecanlandıracak modern tasarımlı Oyun Parkları, kıyısında vakit geçirenlere huzur veren Seyir Göleti, Süs Havuzları, geceleri konserlerin ve gösterilerin yapılacağıdairesel havuz sahnesi ile alkışların yükseleceği Çim Amfi, kentliyi minigolfle tanıştıracak 9 ayrı Mini golf Sahası, genç kentlinin adrenalin seviyesini yukarılara çekecek Skatepark, 11 futbol sahası büyüklüğünde (78 dönüm) yeşil alan ve yaklaşık 44 bin ağaç ve çalıyı barındıran Çay Deresi Rekreasyon Alanı 240 dönüm proje alanıyla Balıkesir’in en büyük rekreasyon projesidir.

2 etap halinde yapılan projede aşağıdaki yapımlar yer alacaktır:

İdari Bina (1. Etap) - 262 m²
Showroom Binası (1. Etap) - 1.460 m²
12 tanesi 1. Etapta inşaa edilen toplamda  29 Adet Ticari Bina (1. ve 2. Etap) - 12.136 m²
517 Araçlık Otopark 
Koşu Parkuru- 1.832mt (1. Etap: 1600mt, 2. Etap:232mt)
Editör: Haber Merkezi