BALIKESİR'E GELİN

Küresel dünyanın önemli olguları arasında yer alan turizm, farklı kültürlerden ve coğrafyalardan insanların karşılıklı anlayış ve diyalogunun gelişmesine katkı sağlayarak, barış içinde daha yaşanabilir bir dünya özleminin canlı tutulmasında önemli etkenlerden biri haline gelmiştir. Ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründen ilimizin de yeteri kadar pay alabilmesi, turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz.

İlimiz, eşsiz doğal güzellikleri, tarihsel dokusu ve kültürel zenginlikleri, bereketli toprakları, sağlık ve termal turizmi, kış turizmi, konuksever insanları ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Bu bağlamda, turizmin çeşitlendirilebilir anlamda çoğaltılması ilimize değer katacaktır. İlimizin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması yönünde önemli adımlar atılmış, Balıkesir'i ülke turizmi içinde farklı ve nitelikli bir konum kazandırarak turizm sektöründe marka yapmak amacıyla Valilik olarak her türlü gayreti göstermekteyiz.

BALIKESİR SEVDASI BAŞKA
BİR SEVDA BAŞKA BİR DUYGU TAŞIYOR

Balıkesir'i görmeyen herkesi, doğanın, tarihin ve kültürün ışıklarını Balıkesir'de yeniden keşfetmeye davet eden Balıkesir Valisi, ilin güzelliklerini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Balıkesir, doğal güzellikleri, kültür varlıklarının zenginliği ve turizmin her çeşidinin potansiyel olarak bulunduğu bir ildir. İl merkezi ve ilçeleri ile en yeni turizm destinasyonudur. Katıldığı tüm ulusal ve uluslararası fuarların gözdesi ve ilgi odağı olmuştur..

ŞANSLI BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ

Bütün etkinliklerde tatil planları yapanları şehrimize beklediğimizi heyecanla ifade ettik. Sahip olduğumuz harikulade potansiyeli heyecanla anlatıyoruz.

Tüm bu zenginlikler bir destinasyon olmayı fazlasıyla hak ediyor.

Yerli ve yabancı turistlere şehrinizi, etkileyici bir sunumla anlatamadığınızda, teknolojiyi yeterince kullanamadığınızda başka kentlere, başka ülkelere yönelmemeleri için hiçbir sebep yok. O kadar şanslı bir ilde yaşıyoruz ki, şehrimiz dört mevsim her yönü ile gezilmesi, görülmesi gereken yerlerden biridir.

BALIKESİR AÇIK HAVA MÜZESİDİR

"Her köşesi, uygarlıkların kalıntılarının birbiriyle kucaklaştığı Balıkesir, Ülkemizin en köklü ve en eski yerleşim alanlarından birisidir. Uygarlıkların derin izlerini taşıyan bir açık hava müzesidir. Tarım ürünleri, Kazdağları, üniversiteleri gibi birçok alanda yakaladığı başarısıyla, ülkemizin birçok alanda önde gelen şehirlerinden olan Balıkesir'i, yerli ve yabancı misafirlerimizin görmesini istiyoruz. Seyahat acentalarımızı ve onların misafirlerini, kentimize davet ediyoruz.

BALIKESİR ÖNEMLİ KÜLTÜREL
BİRİKİME VE DOĞAL GÜZELLİKLERE SAHİP

"Balıkesir deniz yolu, kara, hava ve demiryolu ulaşımının buluştuğu kentlerden birisi. Balıkesir önemli kültürel birikime ve doğal güzelliklere sahip. Turizm açısından da önümüzdeki dönemlerde de çok hızlı bir atak yapacak. Mevcut otellerin dışında inşaatı devam eden otel yatırımları var. Bunlar da devreye girdiğinde bölgenin turizm açısından da önemli bir potansiyeli olacak. Bölgede kongre turizm için alt yapı var. Sahip olduğu potansiyel bakımından ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Balıkesir'imizde dört mevsim boyunca hizmet sunulabilmesi için her geçen gün yatırımların kapasitesi ile birlikte sunulan hizmetin kalitesi de artmaktadır.

Büyük markaların kentimizi tercih etmesi sektörümüzü ve bizleri mutlu etmektedir. Balıkesir çok önemli ürünleri ve çok büyük bir potansiyeli olan bir şehir. Bütün bunları göz önünde bulundurarak ve potansiyeli değerlendirerek Balıkesir'i her şeyiyle ve her yönüyle değerlendirmemiz lazım.

ŞİMDİ BALIKESİR'E GİTME ZAMANI

Şimdi Balıkesir'e gitme zamanı. Lütfen valizlerinizi hazırlayın. Herkesi Balıkesir'e bekliyorum. Balıkesir gezilecek kent, Balıkesir yaşanılacak bir kent. Balıkesir'i gezdikten sonra anlatılacak bir kent.

Editör: Haber Merkezi