Ecmain, Arapça kökenli bir sözcüktür. Bu bakımdan dilimize Arapçadan geçmiştir. Ecmain kelimesinin anlamı ise cümlemizin, hepimizin manasına gelmektedir.

Ecmain Ne Demek?

Ecmain kelimesi etimolojik olarak " cem" sözcüğünde türetilmiş durumdadır. Arapçada cümlemizin, cümlemize anlamında kullanılan bir sözcüktür. Bir kişi dua ettiği taktirde kişinin bu duasına " Amin ecmain " şeklinde cevap verilir.

Ecmain Anlamı Nedir?

Ecmain kelimesinin anlamı hepimizin, cümlemizin demektir. Ecmain kelimesinin cümle içinde kullanımıyla alakalı olarak örnek verilmesi gerekirse;

Keramet nedir, ermiş olduğu nasıl anlaşılır? Keramet nedir, ermiş olduğu nasıl anlaşılır?

- Bir kişi "Hakkımızda hayırlısı olsun." dediği taktirde bu durumda Amin ecmain denir. Verilen bu cevabın anlamı ise; Amin cümlemizin demektir.

- Amin, ecmain denildiğinde; Allah duanı cümlemiz yani hepimiz için kabul etsin anlamı taşımaktadır. Bir başka ifadeyle birisi bir dua ettiği taktirde " Amin ecmain" denilir.

Bu sözcükler ise "Allah duanı cümlemiz için yani hepimiz için kabul etsin" anlamına gelmektedir. Ecmain kelimesi, yapılmış olan duanın kapsama alanını genişletmek amacıyla kullanılmaktadır.

- Ecmain kelimesiyle alakalı olarak verilebilecek bir başka en iyi örnek ise;

Bir kişi size "Allah razı olsun" dediği taktirde siz de bu duaya karşılık olarak "Ecmain olsun " diyebilirsiniz. Böylelikle "Allah cümlemiz, hepimizden razı olsun" demiş olursunuz.

Editör: Haber Merkezi