Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, İslamın kadına değer verdiğini söyledi. Müftü Açari, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla açıklamada bulunarak, "İslam dini kadının da insan olduğunu, Allah’a iman ve ibadet için yaratıldığını, kocasının hizmetçisi değil, ona eş olduğunu, her konuda erkekle aynı haklara sahip olduğunu, kadın bedenen erkekten daha narin yapıda olsa da, üstünlüğün sadece takvada olduğunu beyan etmiştir.

"CENNET, ANNELERİN

AYAKLARI ALTINDADIR"

Kadına verilen değerin daha iyi anlaşılması bakımından birkaç hadisi şerifi zikretmekte fayda görüyorum: 'Cennet, annelerin ayakları altındadır', 'Annelerin duası daha çabuk kabul olur', 'Önce annene, sonra babana yardım et. Kardeş olarak önce kız kardeşine, sonra erkek kardeşine yardım et.' 'Bir kimsenin iki veya üç kızı, ya da kız kardeşi olsa ve onları güzel şekilde yetiştirip korursa, ona cennet vardır' Bu hadisi şerifler, kadına karşı pozitif ayrımcılığın en güzel örnekleridir" dedi.

İslamiyetin ilk yıllarında kadının çok önemi rol üstlendiğini ifade eden Müftü Açari, "Rasulüllah Efendimize ilk inanan Hazreti Hatice’dir. Din uğruna ilk şehit olan Hazreti Sümeyye’dir. İlk günlerde İslam’a giren 11 yetişkinin 6’sı kadındır. İkinci Akabe biatına gelen Medineli 15 kişiden ikisi gene kadındır. Kaybedilmek üzere olan Uhut savaşını zafere döndürenler gene hanımlardır. En önemlisi, Peygamberimizin nesli, kızı vasıtasıyla devam etmiştir" dedi.

"KADINLAR NE İSTER?"

"Kadınlar ne ister" sorusunu cevaplayan Müftü Turgut Açari, sözlerini şöyle sürdürdü: "8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken, vicdanımızın sesini dinleyerek, 'kadın ne ister' diye sorduğumuzda; 'sevgi, bilgi ve ilgi ister' şeklinde üç kelimelik bir ses duyar gibi oluyoruz. Muhtelif tarihlerde bize ulaşan sorulardan, şu hususların da önem arzettiğini görüyoruz. Kadın, iyi bir aileye sahip olmak ister. Eşinden dürüstlük, saygı ve anlayış bekler. Nikahlı beraberlik kurmak ve mutlu olmak ister. Okumak, öğrenmek ve öğretmek ister. Güzel giyinmeyi ve süslenmeyi arzu eder. Konuşmak, sohbet etmek ister. Sayısız emek ve hizmetlerine karşılık, küçük bir teşekkür bekler. Çalışıp kazanmak ve kendi hayrını kendi imkanıyla yapmayı arzu eder. Erkeğine güvenmek ve güvenilmek ve de saygıya dayalı bir otorite ister. Eh bazen de küçük bir hediye bekler. Bütün bunlar insan olmanın gereği olan ve iyi bir müslümana da çok yakışan masum isteklerdir."

Editör: Haber Merkezi