Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Yurdakul, sivil iradenin, güçlü medeniyetler kurabilen güçlü devlet yapılarını oluşturduğunu belirterek, "Eğer bir toplumda bu sivil teşekküller görevlerini layıkıyla yapmazsa onlardan boşalacak boşluğu mutlaka birileri, yani birtakım güçler dolduracaktır" dedi.

2011 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumunda yoğun faaliyet gösteren derneğin başkanlığına Yurdakul seçildi. Kuruluşları hakkında bilgi veren Yurdakul, referandum sürecinde il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren, yaklaşık 200'e yakın sivil toplum teşkilatının biraraya gelerek Av. Birol Şahin önderliğinde dernekleştiğini söyledi. Daha sonra Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl başkanlığında faaliyetine devam ettiğini bildirdi.

"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"

Hüseyin Yurdakul, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, düsturunun toplum hayatındaki teşkilatlanma tezahürleri, sivil toplum teşekküllerini oluşturur. Bir toplumda bireyler, hür iradeleriyle bir araya gelerek ne kadar çok teşkilatlanabiliyorsa o toplumun eğitim ve medeniyet seviyesi o kadar yüksektir. İdare şekillerini bireylerin inisiyatifi, hür iradeleri ve seçimlerinin sonuçlarına dayandıran toplumlar, demokratik bir yapıya sahiptir. Sivil inisiyatifin tabandaki sesini devlet yapılarının zirvelerine yansıtabilenler, gelişmiş toplumlardır. Güçlü ve kolay kolay yıkılmayacak medeniyetler kurarlar" diye konuştu.

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Sivil Güçler Birliği Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Hüseyin Yurdakul, Mustafa Kuvvancı, Yusuf Akgül, Ramazan Demir, Hasan Yançıl, M.Birol Şahin, Mustafa Kalınoğlu, Yusuf Hocaoğlu, Alaattin Gökhan, Hüseyin Gündoğan ve Cengiz Sandıkçı.

Editör: Haber Merkezi