BALIKESİR'de Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, ilçesindeki köylere gerçekleştirdiği ziyaretlerde kendisine eşlik eden başkan yardımcısı Fikrettin Kocaman'ın koronavirüs karantinasına alınması üzerine Polymerase Chain Reaction  (PCR) testi yaptırdı.

Test sonucunun NEGATİF çıktığını açıklayan başkan Avcı, temaslı olması hasebiyle kendisini tedbir amaçlı izolasyona aldığını duyurdu.

AK Partili başkan Hasan Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman'ın dün yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıktığını hatırlatarak, "Sağlık Bakanlığınca, “Temaslı değerlendirmesi yapılırken, Covid-19 vakasının PCR testi alınmasından veya semptom başlangıcından önceki 48 saatlik süre içindeki temaslıları değerlendirmeye alınır.” ifadesi mevcuttur. Belediye Başkan Yardımcımız Fikrettin KOCAMAN ile son temasımızın 48 saatten fazla süre geçmesine rağmen bugün yaptırmış olduğum Covid-19 test sonucum NEGATİF çıkmıştır. Ancak vatandaşlarımız, çalışanlarımız ve yakınlarımızın sağlığı için tedbiren bir süre izolasyonda olacağım.

Lütfen tedbiri elden bırakmayalım ve maske-mesafe-temizlik kurallarına uyalım. Sabredersek ve hep birlikte mücadele edersek en kısa sürede bu hastalıktan kurtulacağız inşallah.." ifadelerini kullandı.

Başkan Hasan Avcı'ya geçmiş olsun dileklerimizi yolluyoruz.

Editör: Haber Merkezi