Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ile görüştü. Ziyarette ilimizde okuyan gençlerimiz, barınma konuları, planlanan yatırımlar ve yürütülen projeler görüşüldü. İl Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’a bilgi veren İl Müdürü Arıcıoğlu, ayrıca üniversite ile yürütülecek spor faaliyetleri, gençlik faaliyetleri, yurtlarımız ve yurtlarımızda oluşturulacak spor alanları, genç ofis gibi ortak faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

Kurum çalışmalarını yakından takip ettiğini ve önemli yatırımlara, önemli başarılara imza atıldığını ifade eden Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, artan öğrenci sayısı nedeniyle barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik yurt projelerine üniversitenin dahil edilmesine duyduğu memnuniyeti ileterek sosyal ve sportif alanların artırılması ile gençlerimizin büyük ihtiyacının karşılanacağını söyledi. 

Rektör Kuş, " Sayın müdürümüzle BAUN Çağış Yerleşkesinde inşa edilecek olan ve ihalesi gerçekleşen 1500 kişilik KYK kız öğrenci yurdu ile ilgili görüş alış verişinde bulunduk, Yine aynı bölgede 2. etapta ilave olarak yapılacak olan 1500 kişilik kız öğrenci yurdu ise proje aşamasında ve ihalesi gerçekleşecek. Böylelikle kampüs alanımızda toplam 3000 kişilik KYK Kız Öğrenci Yurdu inşa edilmiş olacak.

Sayın Müdürümüze çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah yâr ve yardımcısı olsun.

Kampüs alanımızda kız yurdunun yapılması için desteklerini gördüğümüz Balıkesir Milletvekilimiz Sn. Mustafa Canbey'e teşekkür ediyoruz." açıklamasını yaptı.

GENÇ OFİS GELİYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, destekleri nedeniyle Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’a teşekkür etti.

Üniversitede eğitim gören öğrencilerin eğitsel, külütrel, gönüllülük ve sportif faaliyetlerinin geliştirilmesi başta olmak üzere birçok alanda ortak çalışmaların gerçekleştirilmesine yönelik işbirliği içerisinde olduklarını belirten İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Gençlerimizin almış oldukları eğitimle birlikte kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla üniversite içerisinde atölye ve kulüp çalışmalarının yapılacağı Genç Ofis için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yürüttüğümüz her proje ve etkinlik gençlerimizin kişisel, sosyal ve sportif alanlarda büyük katkı sağlıyor.

Büyüyen ve gelişen şehrimizde gençlerimizin konaklama sorunlarını çözüme kavuşturmak, yurt ihtiyaçlarını karşılamak, en iyi şartlarda barınmaları için modern yurtlar kazandırmaya devam edeceğiz. Üniversitemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil edecek gençlerin hayata donanımlı bir şekilde hazırlanması için hep birlikte büyük bir özveri ile çalışan, desteklerini bizlerden esirgemeyen Sayın Rektörümüze ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi