Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ensar Vakfı Bandırma Şubesi'nin 42 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışına katıldı. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ensar Vakfı Bandırma Şube | | | Başkanı Şakir Demirhan, AK Parti Bandırma Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı açılışa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.  Ensar Vakfı Bandırma Şubesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Şube Başkanı Şakir Demirhan, kimsesizlerin kimi olması için çalışacaklarını söyledi.   Amaçlarının iyilikte yardımlaşmada öne çıkmak olduğunu ifade eden Şube Başkanı Demirhan,  yurt binasının kiralanması, binanın donatılması, yeni mutfağın yapılması ve diğer desteklerinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.


DİLBEROĞLU : "BALIKESİR'DE HER İLÇEDE ŞUBE KURACAĞIZ"
Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu,  1979 yılında kurulan Vakfın,  din ve değerler eğitimi konusunda büyüyerek günümüze kadar geldiğini söyledi. Vakfın çalışmaları ve faaliyetlerine destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür eden Dilberoğlu, çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini söyledi. 

Ensar Vakfı'nın açılış ve faaliyetlerine zaman buldukça katılmaya önem gösterdiğini dile getiren TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Erdoğan, vakıf kültürünün yaygınlaşması ve güçlendirilmesine yönelik çalışmalara destek verilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: " Vakıf kültürümüz bizim adeta yitik bir değerimiz. Osmanlı İmparatorluğu döneminde en ihmal edilmiş konularda bile vakıflar kurulmuştu. Sokak kedisinden kuşuna kadar onların ihtiyaçlarını gözetmiş bir sosyal anlayışa sahip bir imparatorluğun torunlarıyız. Bizde bu imparatorluğun bakiyesi üzerinde yaşayan insanlar olarak yeni yeni bu tarz vakıflar, sivil toplum kuruluşları yeşeriyor, güçlü hizmetler yapıyor. Bu hizmetleri çekemeyenler oluyor, bel altı eleştiriler yapanlar oluyor. Biz bir yandan bunlarla hukuki mücadelemizi verirken bir yandan da hizmetin aksamaması için elimizden gelen mücadeleyi de yapıyoruz. Bu hizmetler Anadolu insanın şevki, desteği olmasa bu yerlere gelemez. Herkesi sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine katkı sunmaya en azından okul aile birliklerinde görev yapmaya davet ediyorum" 


ERDOĞAN : "BAŞKAN UĞUR'A DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM" 
İlim Yayma Cemiyeti'nin Balıkesir'de İrfan Koleji açmayı düşündüğünü ifade eden Erdoğan, "Dün İlim Yayma Cemiyetinin toplantısı vardı. Balıkesir'i konuştuk. Buraya İlim Yayma Cemiyeti'nin "İrfan Koleji"ni açabilir miyiz diye değerlendirdik. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuyu anlattık. Balıkesir'in, Bandırma'nın maddi-manevi desteklerini bekliyoruz. Hayırseverlerimizin tabana yayılmasını istiyoruz. Zamanı olarak zamanıyla, maddi gücü olanın maddi desteğiyle.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı buranın bu seviyeye gelmesinde önemli katkısı oldu. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi. 


BAŞKAN UĞUR : "BANDIRMA'YI TÜRKİYE'NİN VİZYONU YAPACAĞIZ" 
Bandırma ilçesine önem verdiklerini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma'yı Türkiye'nin vizyonu haline getirmeye çalışacaklarını söyledi. Başkan Uğur, " Bandırma önemli bir ilçemiz. İnşallah Bandırma'yla ilgili Bandırma Belediyesi'yle birlikte projelerimiz var. Bandırma'yı sadece Balıkesir'in değil Türkiye'nin vizyonu haline getirelim. Bandırma'dan 17 Eylül Üniversitesi'nin kurulmasıyla Bandırma'nın sanayisine, yaşamına, kültürüne çok önemli katkıları olacak. Bizler dinine, inançlarına, geçmişine, tarihine bağlı insanlarız. İstiyoruz ki; geleceğimizin teminatı gençlerimiz de iyi yetişmesi lazım.   Yarını bu gençlere bırakacağız. Gençlerimiz inancına, geçmişine, tarihine bağlı olsunlar. Burası 42 öğrenci kapasiteli kız yurdu. İnşallah Erdek'te de Ensar Vakfı'nın İmam Hatip öğrencilerine yönelik bir yurdunu açacağız. Ensar Vakfı'nın Balıkesir'de şube açması ve İrfan Koleji'nin yapımı için gereken desteği de vermeye hazırız. İlim Yayma Cemiyeti kurucu kurulu üyesiyim. Rahmetli dedem, babam İlim Yayma Cemiyeti'nin üyesiydi. Buraya hizmetler etmiştir. Bu hizmetlerde devam edecektir" dedi.
Editör: Haber Merkezi